luni, 7 ianuarie 2008

Deputaţii PD-L se bat cu toate armele pentru “ciolan”

Pardau Preşedinţii interimari ai majorităţii organizaţiilor municipale ale PD-L din judeţul Suceava vor fi asigurate de lideri PLD ai respectivelor organizaţii, potrivit deciziei Biroului Permanent Judeţean al PDL, al cărui preşedinte este Gheorghe Flutur, provenit tot din PLD. Astfel, conform deciziilor BPJ al PLD Suceava, preşedintele interimar al organizaţiei municipale PDL Suceava, a fost desemnat medicul stomatolog Dan Gabriel Gospodaru, fost preşedinte al organizaţiei municipale PLD Suceava, iar prim-vicepreşedinte al organizaţiei va fi tot un medic, însă unul ginecolog, Cristian Irimie, fost vicepreşedinte PLD Suceava. Totodată, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PDL Suceava, deputatul Dumitru Pardău (provenit din PLD) va fi şi preşedinte interimar al organizaţiei municipale PDL Vatra Dornei.

Vicepreşedintele PDL Suceava, deputatul Romică Andreica (fost membru PLD), va fi preşedintele interimar al organizaţiei municipale PDL Fălticeni. În acest din urmă caz lucrurile pot deveni mai complicate deoarece consilierul judeţean Adrian Artene (membru PD), care a investit destul de mulţi bani în PD iar până la urmă nu s-a ales cu mare lucru, a făcut o serie întreagă de demersuri pentru a prelua preşedinţia la Fălticeni şi va „muşca” din Romică Andreica şi oamenii săi de oricâte ori va avea ocazia.

Pe de altă parte Andreica are toate motivele să nu dea pe mâna lui Artene organizaţia maAndreica Romica i ales că acesta din urmă este un adevărat traseist politic, migrând după cum i-a dictat interesul de la PSD, la PD şi acum a ajuns lider PD-L, în condiţiile în care a declarat în mai multe ocazii la sediul PD Suceava că fuziunea cu PLD nu este una pe gustul său. Şi în plus Romică Andreica chiar s-a străduit în ultimele alegeri să obţină un scor bun, în condiţiile în care „stăpânul politic al zonei” este deputatul PSD, Ioan Stan. Biroul Permanent Judeţean al PDL a mai stabilit ca preşedinte interimar al organizaţiei PDL Câmpulung Moldovenesc să fie Gheorghe Niga (PLD), deşi PD are în oraş postul de viceprimar, în persoana lui Ovidiu Tudorici, cel care a reuşit o mare surpriză în 2004, când în calitate de lider judeţean al URR a câştigat Primăria din localitate.

Nu a fost stabilit încă preşedintele interimar al organizaţiei din Rădăuţi. Şi aici lucrurile sunt destul de complicate deoarece ex-PD-istul Aurel Olărean, actualmente deputat a început deja o campanie de adjudecare a postului de preşedinte. Acesta a „executat”, pe vremea când era la PD o serie de membri de partid din zonă şi a reuşit performanţa de a pierde toţi consilierii locali imediat după ce a devenit preşedinte al organizaţiei din Rădăuţi, în urma unui simulacru de alegeri. Olărean a reuşit şi performanţa de a se da serios în spectacol în ultimul timp, cea mai „groasă” gafă fiind cea în care a oprit la Rădăuţi, în trafic, o maşină cu poliţişti şi i-a înşirat la perete pe aceştia cu gândul de a-i aresta.

Olarean Aurel Colac peste pupăză a şi filmat întreaga aventură după care presa a avut ce scrie. Acesta ar vrea cu orice preţ fotoliul de lider mai ales că în condiţiile în care ar veni la conducere liderul PLD al zonei, Petru Carcalete, deputatul nu ar mai candida la funcţia de primar al urbei, funcţie pe care şi-o doreşte de mulţi ani. Carcalete nu-l are deloc „la rinichi” pe deputat şi şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a nu face echipă cu acesta. Ca să uşureze şi mai mult sarcina celor de la PDL în legătură cu alegerea preşedintelui Olărean a mai gafat odată pe finalul anului trecut când a anunţat că pleacă la PNL, împreună cu sute de membri.

Situaţia de la Rădăuţi este destul de complicată, în sensul că lider, conform protocolului încheiat la centru ar trebui să fie un membru PLD, cel mai probabil Carcalete. Acesta are câteva rezultate notorii în lupta pe care a dus-o cu PNL şi mai carcalete petru ales cu Ministerul Educaţiei şi toate motivele să nu vrea să mai lucreze sub comanda lui Olărean. Iar dacă nu i se va da funcţia de preşedinte la PDL, pe care de altfel o şi merită, e foarte posibil să asistăm la un scandal la Rădăuţi, chiar de la începutul anului. Oamenii din fostul PLD au rămas sub comanda lui Flutur şi Carcalete şi sub nici o formă nu-l vor tolera pe Olărean ca lider. Dacă Olărean pleacă vor fi iarăşi probleme şi primele semne de slăbiciune din partea lui Flutur. În ambele cazuri este nevoie de multă înţelepciune pentru a face lucrurile să funcţioneze în zonă. Animozităţile sunt foarte mari între PD şi PLD şi nu este exclus să auzim de dezertări din PDL.

Potrivit unui comunicat al PDL Suceava remis duminică presei, în celelalte organizaţii conducerile interimare în toate localităţile urbane, vor fi desemnate până în data de 14 ianuarie, iar în localităţile rurale se vor desemna conducerile pe parcursul lunii ianuarie în urma deplasărilor în teritoriu a echipelor comune, desemnate pentru fiecare din cele 12 zone. BPJ al PDL Suceava a stabilit să înceapă să conceapă o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung a judeţului Suceava, care va deveni şi program electoral în vederea câştigării alegerilor pentru Consiliului Judeţean.

1 comentarii:

Unknown spunea...

Flutur a fost Ministrul Agriculturii si Padurilor. Oare cum arata padurile BUCOVINEI dupa mandatul sau??? mai bine sau mai PUTINE????