luni, 7 ianuarie 2008

Un drum este blocat, pe un altul se circulă pe un fir, iar la Dorna pe râul Bistriţa s-a format pod de gheaţă


Actualitate



Lulciuc Un drum judeţean se afla duminică dimineaţă blocat, iar pe un altul se circula doar pe un fir. Potrivit inspectorului şef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc, ca urmare a viscolului drumul judeţean DJ 208E este înzăpezit pe porţiunea Dolheşti- Manolea- Oniceni- Forăşti, dar nu se înregistrează maşini blocate în trafic şi nici persoane. Pe acest tronson societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava acţionează cu o autofreză, un autogreder şi o wolă.

Ca urmare a aceloraşi fenomene meteo pe drumul judeţean DJ 209 H pe traseul Fălticeni- Baia- Cornu Luncii se circulă pe un singur fir, şi se intervine cu o autobasculantă cu lamă şi un autogreder.

Potrivit colonelului Lucel Lulciuc, grupa operativă formată din doi ofiţeri şi un subofiţer s-a deplasat în zona afectată pentru a coordona acţiunile de deszăpezire şi pentru a monitoriza situaţia.

Acesta a mai precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava monitorizează şi podurile de gheaţă formate pe cursul râului Bistriţa, în zona Vatra Dornei – Argestru pentru prevenirea inundării gospodăriilor şi obiectivelor economico-sociale riverane.
drum.inzapezit
O altă zonă supravegheată este oraşul Broşteni unde recent lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au inteprins o acţiune de deblocare a zăpoarelor de gheaţă. Detaşamentul Vatra Dornei a intervenit pentru spargerea şi îndepărtarea unui pod de gheaţă format pe pârâul Neagra, fenomen ce putea conduce la formarea unei acumulări de apă şi inundarea a cinci gospodării. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava operaţiunile de intervenţie, desfăşurate cu sprijinul serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din oraşul Broşteni, au durat circa 10 ore şi nu au ridicat probleme deosebite.

Pe Neagra nu a fost necesară folosirea dinamitei pentru spargerea gheţii întrucât grosimea acesteia nu era foarte mare şi s-au folosit topoare şi căngi.

0 comentarii: