marți, 12 februarie 2008

Virginel Iordache îi cere ministrului Adomniţei demiterea secretarei de stat Zvetlana Preoteasa


Politica



Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean a solicitat, luni, ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, să o demită pe Zvetlana Preoteasa, secretar de stat în acest minister pe probleme de învăţământ preuniversitar. Motivul invocat de Virginel Iordache a fost acela că, la întâlnirea de acum o săptămână, aceasta a tratat cadrele didactice cu „total dispreţ”.

Iordache a arătat că secretarul de stat Zvetlana Preoteasa a acordat cadrelor didactice sucevene doar 45 de minute pentru a dezbate pachetul de legi ale educaţiei în timp ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a discutat cu cadrele didactice sucevene cinci ore pe marginea acestor propuneri.

Fostul inspector şcolar adjunct a apreciat că în Ministerul Educaţiei este „o mare dezordine”, iar Zvetlana Preoteasa nu are capacitatea de a dialoga, de a modera şi nici nu cunoaşte problemele din învăţământul preuniversitar.

Virginel Iordache a cerut demiterea secretarului de stat pentru că aceasta nu a avut „onoarea” să demisioneze din funcţie.

„Cristian Adomniţei ar trebui să rămână în istoria ministerului cel puţin cu un act de curaj”, a spus în final liderul PSD.

0 comentarii: