marți, 4 martie 2008

Autobuzele TPL, implicate în 13 accidente rutiere

Ghinion



De la începutul anului şi până acum, autobuzele societăţii de transport în comun din municipiul Suceava au fost implicate în nu mai puţin de 13 accidente rutiere. Din fericire, în nici unul dintre cazuri nu s-au înregistrat victime, dar valoarea pagubelor este destul de mare, mai ales în cazul autobuzelor, care au costat 175.000 de euro fiecare.

Ultimul incident rutier în care a fost implicat un autobuz TPL a avut loc ieri dimineaţă, pe Calea Unirii, la intersecţia semaforizată cu Traian Vuia. Pentru că şoferul autobuzului nu a păstrat distanţa legală faţă de autoturismul din faţă, o Dacie Break cu număr de Iaşi, atunci când şoferul acesteia a frânat brusc, şoferul autobuzului a frânat, dar nu a mai putut evita impactul.

Dacă autoturismul Dacia a fost boţit în partea din spate şi are un stop spart, la autobuz, impactul a afectat bara din faţă şi caroseria, pagubele fiind estimate la aproximativ 5000 de lei.

Administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc, a explicat că, deşi valoarea pagubelor sunt acoperite din asigurarea Casco a autobuzelor, şoferul implicat în accident va fi adus în faţa Comisiei de Disciplină, pentru a fi sancţionat.

Autobuzul avariat în urma accidentului va fi repus în circulaţie în cursul zilei de marţi, după finalizarea reparaţiilor necesare.