marți, 4 martie 2008

O fabrică de alcool din Dorneşti are de plătit accize restante de peste 1,7 milioane de lei


Economie



alcool Finanţiştii suceveni au stabilit că unul dintre producătorii de alcool din judeţul Suceava are de achitat la buget peste 1,7 milioane de lei, după ce în luna august 2007, Ministerul Economiei şi Finanţelor a dispus revocarea autorităţii de antrepozit fiscal, pe care această firmă o deţinea. La solicitarea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava, inspectorii fiscali au efectuat un control la firma „Croi Victoriţa” SRL din Dorneşti, pentru stabilirea cuantumului accizelor pe care trebuie să le plătească la bugetul de stat începând cu data de la care i s-a retras autorizaţia de antrepozit fiscal.

În urma inventarierii stocurilor, s-a constatat că la data respectivă firma din Dorneşti deţinea peste 39.000 litri de alcool rafinat, peste 60.000 de litri de alcool brut şi aproximativ 29.000 de litri de alcool tehnic.

Pentru aceste cantităţi de alcool, finanţiştii suceveni au calculat accize restante în valoare de 1,73 milioane de lei, din care 130.000 de lei reprezintă majorări pentru neplata la termen a accizelor.

Reamintim că la sfârşitul lunii august 2007, Ministerul Economiei şi Finanţelor a dispus anularea autorizaţiei de antrepozit fiscal a societăţii „Croi Victoriţa” SRL, care nu a constituit garanţiile sub formă de numerar sau garanţii personale, conform prevederilor Codului Fiscal.