marți, 4 martie 2008

L'Hora del té


Hola a tots!

Des del MhiC (Museu de la història de la immigració de Catalunya) fem una activitat força interessant, es tracta de l'Hora del té, que es celebrarà el proper 13 de març i evidentment tots i totes esteu convidars a venir a Sant Adrià. I què és l'Hora del té? són unes jornades que es porten celebrant gairebé des de la inauguració del museu.

Aquest és el tercer any que es realitza. En aquestes jornades es pretén analitzar aquells temes comuns a qualsevol individu migrat, posant de manifest les coincidències del fet migratori al marge de l’origen o el moment en què és produeix la immigració. Enguany el MhiC ha volgut recuperar dins l'Hora del té l'activitat realitzada pel Programa Immigració del Serveis Socials i el Centre d’Informació i Orientació de la Dona de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs titulada: “Dones Viatgeres”, amb l’objectiu que dones immigrades oferissin una visió de com és el seu lloc d'origen.

El que es farà des del MhiC és crear una petita guia de viatge al voltant de les ciutats d’origen de tres dones immigrades. La guia és una mirada molt personal i sentimental d’aquestes ciutats tot i que donaran una visió i informació turística. Les ciutats que s'explicaran són: Montevideo (Uruguai), Rebola (Guinea Equatorial) i Suceava (Romania).

La meva feina com a TAP és elaborar aquestes guies turístiques a partir de tota la informació del lloc, fotografies, reflexions personals que ens han donat les ponents. Crec que és una manera interessant i diferent per reflexionar sobre la immigració.

Doncs això és tot, qui sap potser us serveix de font d'inspiració això per fer alguna activitat als vostres respectius museus!.

Apa doncs, us esperem nois el dijous!.