marți, 4 martie 2008

Iasul, umilit de Falticeni






Doua municipii din Regiunea Nord-Est, Falticeni si Botosani, au luat fata Iasului. Autoritatile publice locale din cele doua municipii vor intra inaintea Primariei Iasi in cursa pentru fondurile europene alocate prin Programul Operational Regional (POR).

Astfel, in cadrul sedintei Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) de la mijlocul acestei luni vor fi analizate doar doua proiecte ale unor municipii mult mai mici ca Iasul, dar care au depus documentatiile cu mult inaintea noastra.

Autoritatile iesene vor trebui sa mai astepte pina in aprilie pentru a vedea daca vor primi unda verde in a accesa fondurile europene alocate pe Axa 2 de interventie a POR.

„Nu-mi explic de ce proiectele municipiului Iasi nu sint programate in aceasta sedinta a CRESC. Probabil nu a fost terminata evaluarea documentatiei depuse de noi. Nu am primit nici o adresa prin care sa ni se ceara clarificari, ci doar am fost anuntati ca s-a finalizat evaluarea tehnico-economica", a afirmat directorul executiv in cadrul Primariei, Cosmin Coman.

Municipalitatea ieseana a depus in decembrie la ADRNE doua proiecte pentru refacerea infrastructurii evaluate la 26 milioane de euro. Cele doua proiecte vizeaza asfaltarea a aproximativ 30 de km de strazi, montarea de pavele pe o suprafata de 165.000 mp de trotuare si amenajarea a 77.000 mp de spatii verzi.