marți, 4 martie 2008

Schiuri Fischer 08-09

In acest weekend la Vatra Dornei , importatorul unic in Romania al firmelor Fischer si Dalbello, Sports Games, a organizat o prezentare a colectiei de schiuri si clapari a sezonului 08-09. La prezentare au fost prezenti distribuitorii si presa. Sports Games a afisat toata colectia de clapari de la Fischer si Dalbello si aproape toata colectia de schiuri de la Fischer, exceptie facand cele de Freeride si Freestyle ale caror cerere este foarte scazuta in Romania, conform lui Alin Popoviciu, director Sports Games.



Atractiile principale au fost Fischer World Cup SL si Fischer Venom. Fischer WC SL 08-09 a avut niste performante remarcabile in Cupa Mondiala, Mario Matt, Manfred Moelgg, Ivica Kostelic, Rainer Schoenfelder imediat dupa ce ai inceput sa concureze pe acest schi rezultatele nu au contenit sa apara. Acest schi prezinta o gaura in varf si coada de randunica.



Fischer Venom este un schi de top, adresat schiorilor de nivel avansat care schiaza pe partie. Este construit numai din materiale folosite in industria aviatica si datorita tehnologiei folosite este un schi exclusivist, pretul lui ajungand la 1600 euro.



Fischer a introdus o noua tehnologie numita dual radius care va fi prezenta la intreaga serie Progressor. Schiul care beneficiaza de aceasta tehnologie va avea doua taieturi ca in poza de mai jos. Avantajul este ca schiul va intra foarte usor intr-un viraj deoarece partea de la varf are un radius mic si va iesi accelerat dar pe un arc cu o raza mai mare.



In gama progresor fata de sezonul trecut au mai aparut inca 2 modele.



Gama rc4 a suferit doar modificari estetice.



Am fost impresionat sa vad cum arata un schi din gama RC4 , mai exact WC RC in interior.





Gama AMC a fost inlocuita de gama FUSE care se adreseaza schiorilor cu varsta de peste 50 de ani .



Gama de schiuri RX Fire a ramas aproape neschimbata. Este o categorie care se adreseaza schiorilor cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar anul trecut RX8 a fost cel mai bine vandut schi. Este o gama destinata schiorilor care schiaza doar pe partie.



Nici gama de schiuri Heat nu a suferit prea mari modificari. Ea se adreseaza schiorilor care vor sa schieze si pe partie si in afara partiei. Toate schiurile sunt mai late de 70 mm la mijloc. Schiul de top, Cold Heat, nu mai beneficiaza de sistemul Flowflex.



Seria de schiuri pentru dame nu a suferit prea mari schimbari decat la aspectul exterior



De asemenea trebuie sa mentionez