miercuri, 5 martie 2008

Elevi agresaţi de soţia unui poliţist



Doi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 din Rădăuţi au fost agresaţi verbal şi fizic de soţia unui poliţist din localitate, Viorica Tătaru.

Incidentul s-a petrecut pe 29 februarie, când Viorica Tătaru, însoţită de una dintre fiicele sale, i-a aşteptat pe David Denis Leviţchi şi pe colegul său Daniel Mirăuţă să iasă de la ore pentru a le cere socoteală de ce nu o tratează corespunzător pe fata sa cea mai mică, Rebeca Tătaru, colegă de clasă cu cei doi.

Agresaţi în plină stradă

Supărată pe băieţi, Viorica Tătaru i-a aşteptat pe cei doi să iasă din şcoală, şi apoi, în plină stradă, a început să le vorbească urât, să ţipe la ei, şi mai mult, să-i lovească cu pumnii şi picioarele.

Unul dintre elevi, Daniel Mirăuţă, s-a ales cu lovituri destul de serioase, şi a fost nevoit să se prezinte la un medic.

Potrivit lui Ilarion Leviţchi, tatăl unuia dintre elevii agresaţi, „pretextul acestui incident a fost faptul că fiica ei ar fi fost jignită de cei doi colegi, iar dirigintele nu ar fi luat măsuri disciplinare. Nu se pot lua măsuri disciplinare pentru fapte ce nu există. Totuşi, cele două au considerat că au dreptul de a-şi face dreptate singure, fiind soţie, respectiv fiică de poliţist”.

Emil Mirăuţă, tatăl celuilalt copil agresat, a spus că „băiatul a luat bătaie fără motiv, are faţa şi spatele plin de vânătăi şi-l doare splina”.

Cei doi părinţi sunt hotărâţi să nu renunţe şi pentru a-şi face dreptate au spus că vor face plângere penală împotriva Vioricăi Tătaru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Dirigintele elevilor susţine că băieţii au luat bătaie pentru motive închipuite

Incidentul petrecut pe 29 februarie a fost confirmat şi de Ovidiu Larionescu, dirigintele celor doi elevi.

„Cu puţin timp înainte ca cei doi elevi să fie agresaţi, doamna Tătaru a avut o discuţie cu mine, i-am explicat că elevii nu se comportă nepotrivit cu fiica dumneaei, şi nu m-am aşteptat ca lucrurile să evolueze aşa”.

Dirigintele Larionescu a mai precizat că „doamna Tătaru s-a răzbunat pe copii pentru nişte probleme închipuite de Rebeca Tătaru, care amplifica acasă orice incident minor sau orice discuţie pe care o avea la şcoală cu vreunul dintre colegi”.

Ovidiu Larionescu a mai precizat că a mai avut probleme legate de un vocabular agresiv şi cu poliţistul Constantin Tătaru. Prezent la una dintre şedinţele cu părinţii din acest semestru, tatăl lui Rebeca Tătaru a avut un comportament neadecvat faţă de una dintre mamele prezente la şedinţă. „A început să ţipe la ea, să o jignească, iar în momentul în care am intervenit a fost foarte deranjat”, a declarat profesorul Larionescu.

Poliţistul ne-a închis telefonul în nas

Am încercat să aflăm telefonic şi părerea lui Constantin Tătaru în legătură cu acest incident, însă nu am avut succes. Imediat după ce a auzit despre ce este vorba, Constantin Tătaru nu a oferit nici o explicaţie şi a preferat să închidă telefonul.