miercuri, 5 martie 2008

Lucrarile la proiectul "Suceava-Utilitati si Mediu la Standarde Europene" va continua

Compania „Transgaz” va executa pe propria cheltuiala lucrarile ce tin de infrastructura de gaze naturale, ramase neefectuate in cadrul Proiectului „Suceava – Utilitati si mediu la standarde europene”, al carui initiator este Consiliul Judetean Suceava, transmite corespondentul AMOS News.

Presedintele acestei institutii, Gavril Mârza, a spus ca pe magistrala Frasin – Cîmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei mai sunt de montat aproape 30 din cei peste 66 de kilometri de conducta, prevazuti în proiect, iar pe magistrala Paltinoasa – Radauti, 52 din cei 82 de kilometri.

De asemenea, presedintele Mârza a spus ca „Transgaz” s-a angajat sa suporte si costurile legate de realizarea racordurilor la retele. El a precizat ca mâine, la Bucuresti vor avea loc discutii între reprezentanti ai Consiliului Judetean Suceava, Ministerului Economiei si Finantelor si „Transgaz”, pentru a se stabili daca cele doua tronsoane vor fi vândute sau închiriate companiei.

În cazul în care conductele de gaze vor fi concesionate, atunci „Transgaz” va avea de achitat Consiliului Judetean o redeventa, pentru utilizarea lor.