miercuri, 5 martie 2008

O persoană solicită Prefecturii Suceava copii certificate ce însumează 16.000 pagini


Actualitate



 Onofrei Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în baza Legii 544/2003 privind liberul acces la informaţii de interes public, unele persoane cer informaţii foarte multe, care ar putea duce la blocarea activităţii instituţiilor dacă acestor solicitări li s-ar da curs. Ca exemplu a fost dată o cerere înaintată Prefecturii Suceava de o persoană care cere copii certificate după fiecare hotărâre a Comisiei judeţene de fond funciar Suceava şi copii certificate după propunerile Comisiilor locale de fond funciar, care au stat la baza emiterii deciziilor Comisiei judeţene.

Orest Onofrei a menţionat că pentru a se da curs acestei solicitări vor trebui preluate din arhivă, copiate şi certificate cele 33.000 de hotărâri ale Comisiei judeţene de fond funciar, ceea ce reprezintă un efort deosebit din partea angajaţilor instituţiei, întrucât toate datele solicitate însumează 16.000 de pagini.

Acesta a mai menţionat că la cererea privind hotărârile Comisiei de fond funciar trebuie făcute copii fără datele persoanelor beneficiare pentru a nu fi încălcate prevederile legii privind protecţia datelor cu caracter personal.

În opinia prefectului de Suceava, solicitările adresate instituţiilor trebuie să fie rezonabile şi să nu afecteze bunul mers al activităţii acestora.