miercuri, 19 martie 2008

Poştaş atacat de tâlhari, în scara unui bloc din Zamca

Încă un caz



La câteva luni după ce persoane neidentificate încă au tâlhărit o poştăriţă în scara unui bloc din cartierul Burdujeni, furându-i geanta în care se aflau aproximativ 26.500 de lei, bani de pensie a zeci de pensionari, un caz similar s-a petrecut, ieri, în jurul prânzului.

Virgil B., în vârstă de 55 de ani, se afla, în jurul orei 11:00, în cartierul Zamca, zonă în care lucrează ca factor poştal de aproape 20 de ani. La un moment dat, bărbatul a intrat într-o scară de bloc de pe strada Grigore Ureche, unde avea de lăsat mai multe scrisori şi avize.

La un moment dat, povesteşte Virgil B., un tânăr necunoscut care cobora de la etaj s-a năpustit asupra lui şi a început să-l lovească cu pumnii în zona feţei, încercând să-i smulgă geanta. Din fericire, poştaşul a ţinut cu putere de geantă şi a început să ţipe după ajutor, lucru care l-a pus pe fugă pe agresor.

Alertaţi de strigătele disperate ale factorului poştal, câţiva locatari au sunat imediat la Poliţie, în numai câteva minute la faţa locului sosind un echipaj al oamenilor legii.

Virgil B. a fost dus la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, medicii stabilind că bărbatul a suferit mai multe leziuni la nivelul feţei, fără însă a necesita internarea.

Poştaşul nu le-a putut oferi poliţiştilor prea multe indicii despre semnalmentele autorului, tentativa de tâlhărie petrecându-se în numai câteva secunde.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava.

Tâlharii poştăriţei din Burdujeni nu au fost încă identificaţi

În luna octombrie a anului trecut, Elena S., în vârstă de 56 de ani, lucrător la Oficiul Poştal numărul 3 Suceava ( Burdujeni) a trecut printr-o experienţă asemănătoare.

În momentul în care a intrat într-un bloc de pe strada „Celulozei” (bloc 25, scara G), poştăriţa a observat doi tineri care stăteau în dreptul unei uşi, cu spatele la ea, ca şi când ar fi sunat la apartamentul cu pricina şi aşteptau să li se deschidă. Femeia nu a dat importanţă şi a mers mai departe. Nu a apucat, însă, să facă mai mulţi paşi, fiind lovită cu putere peste faţă. Din cauza loviturii extrem de violente, Elena S. şi-a pierdut pentru câteva momente cunoştinţa. Când s-a dezmeticit cât de cât, factorul poştal a observat că geanta îi fusese furată.

Deşi femeia a alertat imediat Poliţia, iar oamenii legii au ajuns în numai câteva minute la faţa locului, tâlharii dispăruseră din zonă.

Anchetatorii au audiat de atunci zeci de persoane, au luat amprente şi au căutat un indiciu care să-i pună pe urmele autorilor. Şi totuşi, tâlharii nu au fost prinşi.

Nici geanta poştăriţei nu a fost găsită până în prezent de judiciarişti.