joi, 13 decembrie 2007

Bucătăria Spitalului Judeţean va redeveni funcţională de Crăciun


Sanatate



dascaliucDe Crăciun, blocul alimentar al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, va redeveni funcţional, după ce luna trecută a fost închis de autorităţile sanitare, din cauza mizeriei. Managerul unităţii spitaliceşti judeţene, Costică Dăscăliuc a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că lucrările de reabilitare a blocului alimentar sunt în grafic şi vor fi încheiate la termenul stabilit, adică până în data de 25 decembrie.

Directorul Dăscăliuc a mai spus că deja au fost achiziţionate majoritatea noilor utilaje pentru prepararea hranei. Investiţiile se cifrează la aproximativ 15 miliarde de lei vechi şi sunt efectuate cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii.

Lucrările la blocul alimentar al Spitalului Judeţean au început, după ce s-a concluzionat că locaţia este o sursă de infecţie. Iniţial conducerea spitalului judeţean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolată de restul spaţiului unde se lucrează pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee însă nu a fost agreată de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judeţean Suceava pentru că nu există garanţia că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean este absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare.

În prezent, hrana pentru bolnavi este asigurată de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital şi unitatea de alimentaţie publică.

0 comentarii: