joi, 13 decembrie 2007

Program special pentru ridicarea gunoiului, pe perioada Sărbătorilor de iarnă


• pe perioada sărbătorilor de iarnă, operatorul de salubritate Rosal a suplimentat personalul şi utilajele ce se vor ocupa cu ridicarea gunoiului • tot în această perioadă, Rosal va împărţi operatorilor economici saci de gunoi coloraţi pentru a colecta selectiv deşeurile • începând de anul viitor, numărul pubelelor din municipiul Suceava va fi suplimentat cu 200 de bucăţi
Pentru perioada 17 decembrie - 10 ianuarie, operatorul de salubritate SC Rosal Group SRL sucursala Suceava a stabilit un program special pentru ridicarea deşeurilor din oraş. Astfel, Adrian Niculescu, directorul Rosal Suceava a precizat că pentru această perioadă a fost suplimentat numărul personalului şi a utilajelor ce se vor ocupa cu ridicarea gunoialelor din oraş. Pentru a petrece sărbătorile cu pubelele pline de gunoaie, angajaţii Rosal vor lucra chiar şi în Ajunul Crăciunului şi în ultima zi din an. De asemenea, în această perioadă gunoiul va fi ridicat chiar şi în zilele de dumincă. Totodată, Adrian Niculescu a făcut un apel la suceveni să păstreze curăţenia în oraş. Niculescu a precizat că după ce lucrătorii Rosal salubrizează câte o zonă verde din oraş, în doar câteva zile acele spaţii arată la fel ca înainte. De asemenea, Niculescu a precizat că o mare problemă cu care se confruntă firma de salubrizare este nerespectarea procesului de colectare selectivă a deşeurilor. Astfel, deşi în cartierul Obcini pubelele au fost reetichetate, angajaţii Rosal găsesc gunoie menajere şi în pubelele inscripţionate cu „cartoane - hârtie" şi „plastic". Referitor la această problemă, viceprimarul Angela Zarojanu a precizat că Primăria municipiului Suceava va demara o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei pentru a-i convinge pe suceveni să contribuie la colectarea selectivă a deşeurilor şi la menţinerea curăţeniei în oraş. „Voi solicita Poliţiei Comunitare să ia măsuri şi să amendeze persoanele care aruncă gunoiul pe jos", a adăugat Angela Zarojanu.

• Rosal suplimentează numărul pubelelor din oraş

Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, una dintre concluziile întâlnirilor cu sucevenii pe teme fundamentării bugetului primăriei pentru anul 2008 este că în municipiul Suceava este nevoie de mai multe containere pentru depozitarea deşeurilor. Astfel, Angela Zarojanu a solicitat companiei Rosal să suplimenteze numărul pubelelor amplasate în municipiu. Adrian Niculescu a precizat că Rosal a luat deja această măsură şi că începând de anul viitor alte 200 de containere vor fi amplasate în municipiul Suceava pe lângă cele 1.300 deja existente. De asemenea, Niculescu a precizat că operatorii economici din municipiul Suceava care nu au suficient spaţiu pentru a-şi monta propriile pubele vor primi gratuit saci de gunoi pentru a realiza colectarea selectivă a deşeurilor. Astfel, Rosal a comandat deja cinci mii de saci, jumătate de culoare albastră şi jumătate galbeni. Astfel, în sacii albaştri se va colecta hârtia şi cartoanele iar în sacii galbeni deşeurile din plastic. Adrian Niculescu a precizat că în fiecare săptămână, marţea se vor colecta sacii de la firmele din Burdujeni, Iţcani şi zona centrală iar joia vor fi colectaţi sacii de la operatorii economici din cartierele George Enescu, Areni şi Obcini. Niculescu a precizat că pentru acest serviciu nu se va percepe o taxă suplimentară iar în contractele pe care le va încheia cu fiecare firmă în parte se va preciza frecvenţa cu care vor fi colectaţi sacii cu deşeuri.

0 comentarii: