joi, 13 decembrie 2007

Zăpada nu a dat mari bătăi de cap sucevenilor



Ninsorile abundente care s-au abătut asupra Sucevei, începând de marţi seara, acoperind întreg municipiul cu un strat gros de zăpadă, păreau să anunţe instalarea iernii, după o perioadă cu temperaturi mai mult pozitive şi ploi de toamnă.

Şoferii, care au avut ceva de muncă pentru a îndepărta stratul de aproape două palme de zăpadă depusă pe autoturisme, au putut răsufla uşuraţi atunci când au constatat că, deşi ninsoarea nu se oprise, străzile au fost curăţate de maşinile Rosal, în paralel, fiind împrăştiate cantităţi suficiente de material antiderapant.

Directorul firmei de salubrizare Rosal, Adrian Niculescu, a spus că prima intervenţie, cu utilajele de curăţare a străzilor, a fost în jurul orei 23.00, cu o scurtă perioadă de pauză în jurul orei 3 dimineaţa, când au reînceput ninsorile.

“Pentru a contracara efectelor ninsorilor abundente, de la primele ore ale dimineţii a fost împrăştiat material antiderapant, întâi pe arterele principale, apoi pe cele secundare. Pe trotuare am intervenit cu utilajele speciale pe care le avem, dar acolo unde nu este suficient spaţiu pentru manevrarea acestora zăpada a fost curăţată manual, sau a fost împrăştiat antiderapant”, a precizat Adrian Niculescu.

Comercianţii, obligaţi să cureţe trotuarele din faţa magazinelor

Spre deosebire de alţi ani, în care mulţi comercianţi au aşteptat ca Primăria să-i ameninţe cu amenzi, ca să iasă să cureţe trotuarul din faţa magazinelor proprii, anul acesta, aproape toţi s-au achitat de această obligaţie, din proprie iniţiativă.

“Nu a mai fost nevoie să le trimitem avertizări agenţilor comerciali, care au înţeles că aşa este normal să acţioneze”, a declarat viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu.

Necesitatea măsurilor de îndepărtare a zăpezii şi de pe trotuare s-a făcut simţită în jurul orelor amiezii, când, pe trotuarele ce nu au fost curăţate, pietonii au circulat cu dificultate.

Conform avertizărilor meteorologice primite de către cei de la Rosal, un nou val de zăpadă s-ar putea abate asupra Sucevei la sfârşitul săptămânii, cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă.

0 comentarii: