joi, 13 decembrie 2007

Poliţia Rutieră „vânează” maşinile parcate neregulamentar

Acţiune



Poliţia Rutieră Suceava a demarat o serie de acţiuni menite să identifice autovehiculele parcate neregulamentar pe străzile din municipiu, în special în zonele foarte aglomerate.

Primele „victime” acestei acţiuni au fost proprietarii autovehiculelor parcate pe strada Alexandru cel Bun, în zona Primăriei, pe trotuarul din partea dreaptă a sensului de mers.

Agenţii din cadrul Poliţiei Rutiere Suceava, care au constatat că trotuarele fuseseră transformate integral în locuri de parcare, au fotografiat aceste maşini, numărul de înmatriculare al fiecărui autovehicul fiind, ulterior, căutat în baza de date, în vederea identificării proprietarilor. Aceştia din urmă vor avea parte de o surpriză mai puţin plăcută în zilele următoare.

„Invitaţie” la Poliţie

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, proprietarii autovehiculelor vor primi acasă „o invitaţie” de a se prezenta la sediul instituţiei, unde vor fi înştiinţaţi cu privire la sancţiunile primite, două puncte de penalizare şi între şase şi opt puncte de amendă. Amenzile aplicate pentru oprirea interzisă vor fi cuprinse între 234 şi 312 lei.

„Credem că cele două puncte de penalizare care se aplică îi vor conştientiza pe suceveni, mai mult decât o amendă, pentru a nu mai opri în locuri nepermise. Acţiunea Poliţiei Rutiere vizează conducătorii auto care, în mod vădit, încurcă traficul rutier şi pietonal”, a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc.

Verificările Poliţiei Rutiere vizează oprirea pe trotuare, fără ca pietonilor să le rămâne cel puţin un metru pentru a circula fără a fi nevoiţi să iasă pe carosabil, oprirea în zonele de preselecţie a intersecţiilor aglomerate sau în staţiile pentru transportul în comun.

Este cazul străzii Narciselor, al intersecţiei bulevardului Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei, al staţiilor de la Bancă şi Policlinică.

Angajaţi ai Primăriei, erijaţi în agenţi de circulaţie

Mai mulţi proprietari de autovehicule, care au parcat, săptămâna trecută, în zona Primăriei Suceava, pe strada Alexandru cel Bun, au avut surpriza să găsească un bileţel prin care erau anunţaţi că „este interzisă parcarea pe trotuar”, parcarea fiind „obligatorie pe carosabil, pe partea stângă”. Bileţelul, de altfel nesemnat de nici o autoritate în domeniul rutier, i-a indus în eroare pe şoferii care nu au putut ţine cont de aceste „avertismente”.

Bileţelul cu pricina a fost postat sub ştergătoarele de parbriz de şeful Serviciului Sistematizări Rutiere din cadrul Primăriei Suceava, Teodor Vătui.

Acesta a precizat că a luat această decizie în urma sesizărilor repetate venite din partea unor suceveni deranjaţi că nu se pot deplasa pe trotuar din cauza autovehiculelor parcate la întâmplare. Reprezentantul Primăriei, care nu a anunţat nici conducerea instituţiei cu privire la această decizie, dar nici nu a semnat bileţelul cu avertismente, nu cunoaşte însă legislaţia rutieră, ce permite parcarea pe trotuar, chiar şi pe ambele părţi ale sensului unic, cu condiţia de a nu obstrucţiona circulaţia rutieră şi pietonală.

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc a declarat că acţiunea Poliţiei Rutiere nu are nici o legătură cu decizia reprezentanţilor Primăriei care, atunci când introduc o reglementare suplimentară legislaţiei rutiere, trebuie să o pună în practică prin mijloace specifice de semnalizare rutieră.

0 comentarii: