joi, 13 decembrie 2007

Starea vremii 13 decembrie 2007

Comentariul specialistului:

În următorul interval de prognoză, vremea va deveni rece în cea mai mare parte a ţării. Regimul termic se va situa sub normele climatice şi se va caracteriza prin tem­peraturi diurne în scădere sub pragul de 0 grade până la –6...–5 grade în depresiunile nordice şi centrale şi valori uşor pozitive în sud şi vest şi prin temperaturi nocturne, negative în întreaga ţară, care vor atinge –12 grade în estul Transilvaniei. Vremea se va men­ţi­ne închisă şi va ninge. Avan­sul masei de aer de origine po­lar continentală, de la nord la sud, până la instalare va determina inten­sificări ale vân­tului, care asociate cu ninsorile din estul ţării şi cu valorile termice scă­zute vor duce la disconfort.

meteorolog Doina Mărăşoiu

Azi în ţară:

Bacău 1°C

Baia Mare 1°C

Braşov 0°C

Buzău 2°C

Cluj-Napoca 1°C

Constanţa 3°C

Craiova 4°C

Deva 2°C

Galaţi 1°C

Iaşi 1°C

Miercurea-Ciuc –3°C

Oradea 2°C

Piteşti 3°C

Sibiu 2°C

Suceava –2°C

Târgu-Mureş 1°C

Timişoara 4°C

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi în zona înaltă, viscolind trecător.

Mâine (vineri):

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări.

Poimâine (sâmbătă):

Vremea se va menţine rece. Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge. Vântul va prezenta unele intensificări mai ales pe creste, viscolind trecător ninsoarea.

Bucureşti:

max. 3°C

min. –4°C

Azi (joi):

Vremea va continua să se ră­cească. Cerul va fi noros şi îndeo­sebi seara şi noaptea va ninge.

Mâine (vineri):

Vremea va fi rece. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii să ningă slab. Vântul va sufla slab

până la moderat. Maxima: 0°C, iar minima: –6 °C.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi noros şi trecător va ninge. Vântul va sufla moderat. Maxima: 2°C, iar minima: –4 °C.

Drumeţii - Circuitul Săritoarea Ieduţului

Durata: 4 h

Lungime: 14 km

Traseul porneşte din Stâna de Vale pe şoseaua asfaltată ce duce spre Beiuş. În Şaua Băiţa pă­ră­seşte şoseaua, continuă puţin pe creastă, după care coboară spre valea Ieduţului şi în continuare până la Săritoarea Ieduţului. După un coborâş de 20 de minute ajunge din nou la şoseaua Beiuş-Stâna de Vale, pe care urmează drumul de întoarcere de 1 oră şi 45 de minute.

TRUSA MEDICALĂ. O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirina, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic.

0 comentarii: