joi, 13 decembrie 2007

Fotbal. Liga a IV-a >> Campionat peste nivelul competiţiei la Suceava


Sport



Liga a IV-a este campionatul pentru care Asociaţia Judeţeană de Fotbal are cele mai mari satisfacţii. Un campionat bine organizat, baze sportive aflate la cerinţele regulamentare, loturi de jucători la un ridicat nivel sportiv la mai toate echipele, dar mai ales faptul că, în ultimele două ediţii de campionat, câştigătoarele campionatului judeţean au promovat în Liga a III-a în urma unor jocuri de baraj, ceea ce înseamnă un înalt nivel de pregătire, deci exponentul unui campionat puternic.

În vara lui 2007, prin promovarea în Liga a III-a a echipei CSM Rarăul Câmpulung, trei echipe, mai precis câştigătoarele play-off-urilor din cele trei serii de Liga a V-a, urmau să promoveze în Liga a IV-a. Din păcate, doar una – Avântul Pătrăuţi – de altfel o câştigătoare merituoasă care s-a aflat în luptă pentru locul I cu Viitorul Adâncata, Releul Mihoveni şi Voinţa Stroieşti, beneficiara unei sponsorizări neaşteptate din partea Firmei „Florconstruct” a figurat printre participantele care activează la ora actuală în Campionatul Ligii a IV-a. Celelalte două câştigătoare ale play-off-urilor Seriei I şi a III-a, mai precis Avântul Volovăţ şi Victoria Păltinoasa, au declarat „aut” din motive financiare. În felul acesta au beneficiat de prevederile regulamentare echipele CSO Viitorul Liteni şi Flacăra Roşie Udeşti, şi astfel Campionatul Ligii a IV-a, ediţia 2007-2008 a continuat „între echipe cunoscute”. A mai fost un „punct cheie” în vara acestui an. CSM Dorna Vatra Dornei care se asociase cu Suhardul Ciocăneşti pentru o menţinere a locului în Liga a IV-a şi-a redobândit identitatea şi a revenit în campionat (recuperându-şi şi jucătorii daţi împrumut la alte echipe). O noutate a fost şi înscrierea în campionat a echipei Cetatea II Suceava-Arbore, echipă care şi-a disputat meciurile la Arbore, având în teren jucători de la Cetatea şi de la Arbore.

Aşa stând lucrurile, a rezultat un campionat puternic, în care multe meciuri au fost de un deosebit nivel sportiv şi spectacular, peste nivelul competiţiei.

Prima etapă, meciuri disputate pe 19 august 2007 a debutat cu câteva rezultate surpriză.

Dacă Cetatea II Suceava-Arbore a învins pe teren propriu Unirea Boroaia cu 4-1 prin reuşitele lui Jigailov 2, Homneac şi Crişu, respectiv Mihăilă, Rapid CFR Suceava a pierdut surprinzător la Flacăra Roşie Udeşti, goluri Fl. Bai, Tunea şi Lazăr 2 pentru udeşteni, L. Burlacu, M. Ciobanu şi Romaniuc pentru ceferişti, cu 3-4, iar CSM Dorna Vatra Dornei a fost învinsă pe propriul teren cu 1-3 de către cea mai imprevizibilă dintre echipele din campionat, CS Juventus II Fălticeni.

În etapa a doua, parcurs de metronom pentru Cetatea II, victorie cu 4-1 la Bădeuţi cu Bucovina prin reuşitele lui Homneac 2, Florescu şi Şuiu, respectiv Petrescu, Dorna Vatra Dornei îşi recuperează punctele pierdute pe teren propriu în prima etapă şi câştigă cu 5-2 meciul disputat la Liteni cu CSO Viitorul, goluri Stan 3, Kasper şi D. Bostan pentru dorneni, respectiv Zabischi şi Văcaru, iar Rapid CFR Suceava câştigă la pas întâlnirea cu Zimbrul Siret, 5-0 pentru ceferişti, goluri Burlacu, Clim, Romaniuc, Scutariu şi C. Munteanu. Dar să nu-i uităm nici pe fălticeneni aflaţi la a doua victorie consecutivă, 7-0 cu Bucovina Rădăuţi (goluri A. Pînzaru 2, Pantea, A. Ailenei 2, V. Prisacă şi Berejoschi).

În etapa a III-a, favoritele, victorii pe linie: Cetatea II 2-0 la Udeşti, goluri Halip şi Turliuc, Rapid CFR Suceava 4-0 la Todireşti cu Avântul, goluri Bejinariu 2, Spătar şi Romaniuc, CSM Dorna Vatra Dornei 5-1 cu Minerul Iacobeni-Ciocăneşti, goluri Boancheş, Nemeş, Stan şi Groza 2, respectiv A. Berechea, pas greşit doar CS Juventuls II Fălticeni 1-1 la Putna cu Bradul din localitate, gol pentru fălticeneni D. Munteanu min. 10, golul gazdelor înscris în min. 90 de Breabăn.

0 comentarii: