joi, 13 decembrie 2007

PLD va deţine şefia organizaţiilor viitoare a PD-L din Suceava, Neamţ, Botoşani şi Vaslui


Politica



Senatorul sucevean Gheorghe FluturSenatorul sucevean Gheorghe Flutur va conduce filiala judeţeană a noului partid format din unificarea PLD şi PD. Gheorghe Flutur a anunţat miercuri, în mod oficial acest lucru, spunând că negocierile pentru şefia PD-L Suceava s-au încheiat miercuri seara şi că PLD va deţine şefia organizaţiilor PD-L din Suceava, Neamţ, Botoşani, Vaslui dar şi din Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman. „Unificarea celor două partide va însemna în perioada următoare recurgerea la unele artificii juridice şi asta în special pentru a evita atacurile din partea PSD şi PNL”, a spus Gheorghe Flutur.

Senatorul sucevean a ţinut să remarce că prin înfiinţarea PD-L „este pentru prima dată când forţele de dreapta din România au ajuns la maturitatea de a face un singur partid care are mai multe curente de opinie şi care are cele mai mari şanse să câştige alegerile şi să conducă România în următorii 4 ani”.

PD-L Suceava va fi, pur şi simplu, la dispoziţia lui Gheorghe Flutur şi al liberal- democraţilor săi. La Suceava lucrurile au fost tranşate în favoarea PLD astfel încât Gheorghe Flutur, Dumitru Pardău, Romică Andreica, Vasile Ilie şi Dan Gospodaru să fie cei care vor ocupa cele mai bune funcţii la nivel judeţean şi cel al organizaţiei municipale Suceava a noului partid. PLD va deţine postul de preşedinte la nivel de judeţ, prin Gheorghe Flutur, unul dintre cele două de prim-vicepreşedinte, cel de secretar general şi alte 16 fotolii în viitorul Birou Permanent Judeţean. Partidului Democrat îi vor reveni posturile de prim-vicepreşedinte, cel de secretar general-adjunct şi doar 13 locuri de membri în BPJ. Cu alte cuvinte pâinea şi cuţitul vor fi la Gheorghe Flutur şi oamenii săi, în ciuda faptului că PLD a obţinut în judeţ un scor sub cel al PD. „Sunt convins că formula aceasta de lucru de la nivel judeţean, care va fi valabilă şi la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, va face ca PDL să poată câştiga cele trei tipuri de alegeri care vin. Rugămintea mea către colegii de la PLD şi PD este de a strânge rândurile pentru că avem nevoie de toţi membrii care cred în noi şi în noua formulă politică”, a spus Gheorghe Flutur.

Senatorul a anunţat că de luni va veni la Suceava şi va începe organizarea în teritoriu şi va merge în fiecare comună şi oraş şi va face comasarea Birourilor Locale ale PLD cu PD. Deocamdată Gheorghe Flutur a refuzat să spună cine va face parte din primii cinci oameni de la vârful PD-L local explicând că „nu am hotărât cine va ocupa funcţiile şi nici nu mă grăbesc să fac asta”.

Ca şi termen de comparaţie trebuie de menţionat faptul că la nivel naţional PLD va avea în judeţe doar 10 posturi în Birourile judeţene, PD având dreptul la 19. Structurile ce vor fi create prin comasare vor funcţiona până după finalizarea alegerilor prezidenţiale programate a avea loc în 2009.

0 comentarii: