joi, 13 decembrie 2007

Un val de pământ s-a surpat peste un muncitor de la Test Prima

Lucrări periculoase



La un pas de moarte, după ce un val de pământ, cu pietre de mari dimensiuni, s-a prăbuşit peste el.

Un angajat al firmei Test Prima, care lucra la amenajarea unui cămin de contorizare termică pentru casele de pe strada Dragoş Vodă, a fost prins sub un val de pământ care s-a surpat, antrenând în cădere şi bucăţi din asfaltul drumului.

Accidentul de muncă s-a petrecut la câţiva paşi distanţă de punctul termic Liceu Ştefan cel Mare, ieri dimineaţă, în jurul orei 11:00.

Viorel Băltaru, din localitatea suceveană Ştirbăţ, care lucra într-unul din şanţurile care se întind de-a lungul întregii străzi Dragoş Vodă, a fost scos cu greu de sub valul de pământ de colegii săi, care ar fi fost la rândul lor victime, dacă nu aveau de adus nişte materiale.

“Am înlemnit când l-am văzut acolo, întins pe jos şi acoperit de pământ. Puteam fi şi eu în locul lui. De fapt, puteam fi toţi trei, cei care l-am scos de acolo, pentru că urma să coborâm şi noi în şanţ, să lucrăm împreună”, povesteşte unul din muncitori, mai în vârstă.

Paza bună, singura protecţie

Curios este că pământul s-a surpat dedesubtul unei porţiuni de drum asfaltat, pericolul fiind cu atât mai mare cu cât a atras în cădere şi câţiva bolovani, care ar fi putut zdrobi un om cu uşurinţă.

„Noroc că nu l-a lovit la coloană”, a spus un alt muncitor, făcându-şi cruce.

Viorel Băltaru a fost transportat la Spitalul Judeţean cu o ambulanţă, iar în urma investigaţiilor medicale efectuate, s-a ajuns la concluzia că a suferit un traumatism la piciorul stâng, fără a-i fi afectată structura osoasă.

În cele din urmă, lucrările au fost reluate, muncitorii fiind avertizaţi să ia mai multe măsuri de precauţie şi să fie atenţi atunci când coboară în şanţurile ale căror pereţi sunt îmbibaţi cu apă, de la precipitaţiile din ultima perioadă, pentru a fi evitate alte situaţii, cu mult mai grave.

0 comentarii: