joi, 13 decembrie 2007

O treime din studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” vor să devină profesori deşi„a fi dascăl nu e tentant din cauza salariilor”


Invatamant



Directorul Departamentului de Perfecţionare a Cadrelor Didactice din cadrul Universităţii Suceava, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Bălan a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă că „a fi dascăl nu e tentant din cauza salariilor”, dar a precizat că aceasta este o problemă constatată la nivelul întregii Europe, nu doar în România. Aceasta a precizat că 35, 48 la sută din totalul studenţilor doresc să devină profesori. Potrivit directorului Departamentului Perfecţionare a cadrelor Didactice, 1404 studenţi provin de la profile didactice şi 1420 de la profile nedidactice, iar studenţii şi absolvenţii care optează pentru profesiunea didactică au obligaţia să absolve cursurile organizate de Departamentul pentru pregătirea personalului didactic.

În cadrul Departamentului de Perfecţionare a Cadrelor Didactice din cadrul Universităţii „Ştefan Cel Mare” sunt 9 cadre didactice titulare, care colaborează cu alte 17 din universitate şi din învăţământul preuniversitar.

0 comentarii: