joi, 13 decembrie 2007

Elodia a apărut la Rădăuţi



Deşi interminabilele dezbateri pe tema „dispariţiei Elodiei” de pe un canal de televiziune naţional nu au adus nimic nou în ultima perioadă, Elodia a apărut la Rădăuţi în urmă cu câteva zile.

Mai precis, funcţionarii de la biroul Starea Civilă din primăria rădăuţeană au consemnat în registrul de nou născuţi aducerea pe lume a unei fetiţe care a primit prenumele de Elodia.

Fetiţa s-a născut la Maternitatea Rădăuţi pe 26 noiembrie, iar părinţii ei, originari din comuna Dorneşti, s-au prezentat la primăria din municipiul Rădăuţi pentru declararea fetiţei la începutul acestei săptămâni.

Nume din telenovele

Cazul micuţei din Dorneşti care a primit un nume „la modă” nu mai surprinde pe nimeni, în condiţiile în care la finele anului 2003 a fost înregistrată, tot aici, naşterea unei fetiţe ce a fost botezată cu prenumele Andreea Marin.

În conformitate cu statisticile biroului specializat din administraţia rădăuţeană, încă din anii “90, mulţi localnici şi-au botezat urmaşii cu prenumele personajelor din filme, în special din categoria telenovele, sau cu numele vedetelor TV.

În acelaşi timp trebuie menţionat că în urmă cu mai mult de 40 de ani, o familie din localitate a decis să-şi boteze cei trei prunci cu nume din categoria “tabu” la acea vreme: Lenin, Marx şi Engels.

Potrivit lucrătorilor din primăria rădăuţeană, în ultima perioadă se poartă din nou prenume din telenovele, însă este foarte posibil ca în curând să fie înregistraţi nou născuţi pe ale căror certificate să apară prenume ca Prison Break sau Lost.

0 comentarii: