joi, 13 decembrie 2007

Unificarea PD-PLD se va face prin transformarea PD în PDL la care va fuziona PLD, pentru a se evita „şicanele”


Politica



Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe FluturPreşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat că negocierile de înfiinţare a PDL s-au finalizat şi a apreciat că ambele formaţiuni au dat dovadă de maturitate politică pentru unificarea dreptei, urmând ca de luni să se vorbească de un singur partid de centru-dreapta.

Gheorghe Flutur a spus după finalizarea negocierilor că s-a intrat „în linie dreaptă” pentru pregătirea Congresului de fuziune PD-PLD şi că noul partid, PDL, va avea o formulă de conducere naţională restrânsă, Biroul Permanent Naţional, format din 29 de persoane din care 19 de la PD şi 10 de la PLD.

Acesta a spus că vor fi un preşedinte, doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general, 19 vicepreşedinţi din care 9 de la PLD şi şase secretari executivi, de la PD.

Gheorghe Flutur a arătat că pentru a se evita „şicanele” pregătite de opozanţii acestei construcţii politice s-a hotărât ca unificarea PD-PLD să se facă printr-o procedură complexă, care are în vedere transformarea PD în PDL la care să fuzioneze PLD.

„Mai puţin importante sunt procedurile prin care se înfăptuieşte unificare PD-PLD şi mult mai important este că s-a dat dovadă de maturitate politică în ambele partide, pentru unificarea dreptei, iar de luni, 17 decembrie, vom putea vorbi de un singur partid de centru-dreapta, PLD, care are cele mai mari şanse să guverneze în România începând de anul viitor”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a arătat că procesul de înfiinţare a PDL a fost grăbit pentru că se doreşte ca de săptămâna viitoare să înceapă pregătirile pentru campaniile electorale din 2008.

0 comentarii: