marți, 7 august 2007

Circulaţie reluată la Grinţieş, după ploile torenţiale din nordul Moldovei

Circulaţie reluată la Grinţieş, după ploile torenţiale din nordul Moldovei

Marţi 07 august 2007, 06:39

Ministrul Mediului, Attila Korodi, şi directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, Ovidiu Gabor, s-au deplasat în comuna nemţeană Grinţieş, afectată de viituri la sfârşitul săptămânii. În zonă, circulaţia autovehiculelor a fost reluată luni. Autorităţile au construit un pod de lemn pentru ca oamenii din deal să se poată aproviziona.

În două case, apa a avut o jumătate de metru. Drumul a fost blocat de copaci căzuţi, iar viitura a distrus două poduri din beton şi 30 de podeţe. Un tânăr a ajuns în apele Bistricioarei. El încerca să-şi salveze calul care, speriat de viitură, a căzut în pârâu şi a fost luat de ape.

Ploile torenţiale au afectat, duminică noaptea, judeţul Suceava. Zeci de gospodării au fost inundate, iar traficul rutier a fost blocat pe drumul dintre Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

"Am avut opt localităţi inundate, peste 100 de gospodării sunt afectate... Bucovina este ruptă în două, de fapt, varianta de lucru a podului este ruptă în două, podul era oricum în lucru pe DN 17 care e în reabilitare..", a spus Orest Onofrei, prefectul judeţului Suceava.

În comuna Ostra, satul Târnicioara, pârâul Brăteasca a ieşit din matcă blocând cu aluviuni pe o porţiune de circa 15 metri Drumul Judeţean 177A, care leagă oraşul Frasin de oraşul Broşteni, la kilometrul 21+800 metri.

0 comentarii: