joi, 13 septembrie 2007

Bucatarie infecta la spital



Bucataria Spitalului Judetean "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, cel mai mare din judet, risca sa fie inschisa de inspectorii sanitari din cauza mizeriei.


Avertismentul a fost transmis, zilele trecute, de catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Potrivit inspectorilor, conditiile in care se prepara hrana pacientilor si a cadrelor medicale reprezinta o sursa de infectie.

„Conducerea spitalului spune ca are promisiuni ca va primi de la Ministerul Sanatatii bani pentru renovarea blocului alimentar dar, chiar si in cazul in care acestia nu vor sosi, exista destule lucruri care se pot face pentru indepartarea neajunsurilor.

Nu se pot modifica circuitele functionale, dar se pot curata utilajele si varui peretii“, a spus Vasile Semeniuc, seful Serviciului Inspectie si Control din cadrul DSVSA Suceava.

De cealalta parte, directorul spitalului, Costica Dascaliuc, a spus ca pentru reabilitarea bucatariei ar fi nevoie de 200.000 de lei, bani pe care i-a cerut Ministerului Sanatatii.

0 comentarii: