joi, 13 septembrie 2007

Elevii din Băişeşti şi Cajvana încep şcoala în clădiri aflate încă în construcţie

Până la începutul anului şcolar au mai rămas doar câteva zile, dar cu toate acestea, elevii din unele şcoli din judeţul Suceava nu au săli de clasă în care să înceapă cursurile. Şcolile în care aceştia învaţă sunt şi la ora actuală un adevărat şantier, deoarece constructorii care se ocupau de renovarea şi reabilitarea instituţiilor de învăţământ respective nu finalizat lucrările la timp.
Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că în această situaţie se află Şcoala cu clasele I-VIII din Băişeşti, comuna Cornu Luncii, care se află într-un program de reabilitare a clădirii, iar lucrările nu au fost terminate. Pentru ca situaţia să fie oarecum remediată, conducerea IŞJ a purtat discuţii cu directorul şcolii şi primarul comunei, astfel s-a luat decizia ca elevii claselor I şi a II a să înveţe în clădirea grădiniţei, iar elevii celorlalte clase primare şi de gimnaziu să se deplaseze cu microbuzele şcolare la Şcoala din Brăieşti, pentru a urma cursuri după-amiază.
Nici elevii din oraşul Cajvana nu vor putea începe şcoala în condiţii normale. Aici elevii vor învăţa în trei schimburi, întrucât două din clădirile unităţii şcolare sunt cuprinse într-un program de reabilitare, fiind disponibil doar un al treilea corp de clădire.
O situaţie şi mai deosebită este la Voitinel, unde cei aproape 100 de preşcolari nu pot merge la grădiniţă pe 17 septembrie. Potrivit adjunctului IŞJ Vasile Monacu, copiii de aici beneficiază de o grădiniţă modernă, renovată după standardele europene, însă problema este că această clădire este aşezată pe un amplasament care a fost revendicat şi obţinut în instanţă de un locuitor. Monacu a precizat că Inspectoratul Şcolar caută soluţii pentru ca preşcolarii din Voitinel, în majoritate de etnie romă, să aibă acces la educaţie şi să poată urma o formă de învăţământ.

0 comentarii: