vineri, 7 septembrie 2007

Cristian Gaţu s-a alăturat ieri voluntarilor de la Rădăuţi

• Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a sosit ieri dimineaţă, împreună cu soţia, la Rădăuţi, unde a dat o mână de ajutor voluntarilor care construiesc 27 de case pentru tot atâtea familii nevoiaşe din municipiu

• Alături de Cristian Gaţu, a bătut cuie şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Petre Paleu

• Printre voluntari s-a numărat şi campionul naţional, european, mondial şi olimpic la lupte greco – romane Ştefan Rusu, alături de alţi 20 de sportivi rădăuţeni, printre care 5 luptători

• Astăzi este aşteptat la Rădăuţi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu

Pe şantierul de construcţii din Rădăuţi, unde Habitat for Humanity România construieşte, împreună cu 650 de voluntari din ţară şi din străinătate, 27 de case pentru tot atâtea familii nevoiaşe, în doar 5 zile lucrătoare, s-a aflat ieri dimineaţă, pentru câteva ore, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, împreună cu soţia. Cristian Gaţu s-a alăturat voluntarilor şi a lucrat cu spor până aproape de ora 12:00. Alături de Cristian Gaţu a bătut cuie şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Petre Paleu.
Printre vedetele care au muncit ieri ca voluntari s-a numărat şi campionul naţional, european, mondial şi olimpic la lupte greco – romane, Ştefan Rusu, alături de alţi 20 de sportivi rădăuţeni, din care 5 sunt luptători. Cristian Gaţu a declarat că ceea ce se întâmplă pe şantierul Habitat este o demonstraţie de solidaritate şi acest lucru ar trebui să existe nu numai în acest domeniu. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a participat în urmă cu câţiva ani la inaugurarea zonei Habitat din Beiuş, de unde este născută soţia sa. „Sunt român şi deci sunt sufletist. Lucrurile acestea îţi dau optimism şi sentimentul că nu trăieşti singur şi numai pentru tine. (…) Important este să învăţăm şi noi, românii, ceva de aici. Cred că nu trebuiau să vină americanii să ne arate că prin lucru în echipă se poate ajunge departe”, a mai spus Cristian Gaţu.
Viviana Huţuleac, manager comunicare EURO2007Habitat Build, ne-a spus că lucrările de construcţii au înaintat foarte mult, astfel că s-a ajuns la acoperiş. Potrivit managerului de comunicare al proiectului, după ce au fost pregătite fundaţiile celor 27 de case, voluntarii au reuşit în două zile să monteze pereţii pentru fiecare locuinţă în parte. „Casele sunt destinate familiilor tinere care au unul până la trei copii şi locuiesc cu părinţii sau în chirie. Beneficiarii locuinţelor sunt ospătari, asistenţi medicali, învăţători, profesori sau funcţionari, iar venitul pe membru de familie este cuprins între 300 şi 400 lei”, a mai spus Viviana Huţuleac.
Dacă luni seară voluntarii s-au recreat după o zi de muncă în faţa unui spectacol folcloric, în care au evoluat artişti autohtoni (Ionela Popescu, Adriana Bucevschi - fiica unei vechi familii de solişti vocali ai cântecului popular rădăuţean, Dana Dăncilă şi Ansamblul „Ciobănaşul” din Rădăuţi), fără ca aceştia să aibă vreo pretenţie financiară, aseară a fost rândul sportivilor de la CSŞ Rădăuţi, secţia tir cu arcul, să facă o demonstraţie în faţa sutelor de voluntari români şi străini. Tot aseară, pe scena improvizată în apropierea cartierului de noi locuinţe au evoluat elevi ai Clubului Copiilor Rădăuţi, care au cântat şi dansat în aplauzele spectatorilor.
Astăzi, în jurul orei 8: 00, este aşteptat la Rădăuţi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

0 comentarii: