vineri, 7 septembrie 2007

Criteriile de selectie si ghidul solicitantului la programul operational regional vor fi gata in aceasta luna, sustine Laszlo Borbely




Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la Suceava, ca pe 18 spetembrie vor fi finalizate criteriile de selectie si ghidul solicitantului la toate cele sase axe din competenta programului operational regional. Borbely a precizat ca la acest program Romania este in grafic, iar de saptamana viitoare, la una dintre cele sase axe, comunitatile locale pot, deja, sa acceada cu proiecte. Potrivit acestuia, ministerul pe care il coordoneaza reprezinta doar autoritatea de management ce monitorizeaza, puterea si decizia fiind in mana regiunilor si a autoritatilor locale.



Referindu-se la Regiunea de Dezvoltare Nord Est, Borbely a spus ca, statistic vorbind, este una dintre regiunile sarace din Romania si, de aceea, va primi cei mai multi bani din programul operational regional. In judetul Suceava sunt peste 100 de proiecte pregatite de autoritatile locale pentru a accesa bani prin acest program operational regional. Laszlo Borbely a subliniat faptul ca nu se poate sa se inainteze doar proiecte pe infrastructura locala, asa cum este in prezent tendinata, solicitand primarilor de orase sa se prezinte cu proiecte integrate de dezvoltare urbana.


Totodata, Borbely a criticat faptul ca guvernele care au fost de-a lungul timpului nu au construit mai repede autostrazi, ajungandu-se in prezent in situatia ca circulatia rutiera sa fie foarte greoaie in Romania.

0 comentarii: