vineri, 7 septembrie 2007

Emil Constantinescu, voluntar pentru o zi Radauti




Emil Constantinescu, voluntar pentru o zi Radauti

Fostul presedinte Emil Constantinescu a fost, miercuri, voluntar pe santierul Euro2007Habitat Build de la Radauti, pentru a ajuta la finalizarea constructiei celor 27 de case pentru tot atatea familii nevoiase, informeaza un comunicat remis Agentiei ROMPRES de Habitat for Humanity Romania. "Vreau sa elogiez aceasta capacitate a oamenilor de a lucra ca voluntari, de a lucra impreuna cu altii pentru un scop inalt. Asta inseamna solidaritate si solidaritatea este cea mai inalta forma a libertatii", a declarat Emil Constantinescu la Radauti.


Fostul sef al statului le-a spus familiilor beneficiare ca, lucrand alaturi de voluntari la constructia viitoarelor lor case, devin ei insisi binefacatorii altora si capata o alta demnitate, combinand respectul de sine cu respectul pentru celorlalti. "Cred ca ceea ce faceti dumneavoastra azi aici este mult mai important si mai inalt decat orice discursuri care s-au tinut, inclusiv discursurile mele", a adaugat Emil Constantinescu.


Au mai ramas doar trei zile pana cand 27 de familii din Radauti vor avea un camin cu sprijinul voluntarilor participanti la proiectul Euro2007Habitat Build. Proiectul Euro2007Habitat Build este realizat in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si beneficiaza de sprijinul partenerilor Habitat for Humanity. Habitat for Humanity, asociatie non-profit, a sprijinit in Romania mai mult de 650 de familii in nevoie de locuinta sa se mute in case simple, decente si sanatoase. Habitat for Humanity este o organizatie activa in Beius, Cluj, Pitesti, Radauti, Comanesti, Craiova si Cumpana (judetul Constanta).


Familiile beneficiare lucreaza la construirea propriilor locuinte alaturi de voluntari romani si straini. Habitat a ajutat in 2005, 2006 si 2007 peste 300 de familii din Bacau, Arges si Dolj sa-si refaca locuintele distruse de inundatii. La nivel international, Habitat a construit peste 225.000 de locuinte in 100 de tari ale lumii, pentru un numar de peste un milion de oameni.

0 comentarii: