vineri, 7 septembrie 2007

Este necesar un parteneriat real intre minister si autoritatile locale, sustine Laszlo Borbely




Este necesar un parteneriat real intre minister si autoritatile locale, sustine Laszlo Borbely

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat miercuri, la Suceava, ca nu pot fi evitate programele ce tin de autoritatea centrala din punct de vedere al finantarii, desi sustine continuarea descentralizarii, transmite corespondentul ROMPRES. In opinia lui Borbely, trebuie sa existe un parteneriat real intre ministerul pe care-l coordoneaza si autoritatile locale (primarii, consilii judetene) si, de aceea, sunt necesare desele deplasari pe care le efectueaza in teritoriu.


Laszlo Borbely s-a intalnit miercuri cu autoritatile judetene sucevene, primarii din judet, precum si cu reprezentantii firmelor de constructii. El a facut o prezentare a programelor pe care le are in portofoliu ministerul pe care il coordoneaza, considerand ca informarea corecta si la timp a primarilor este foarte importanta. Borbely a prezentat programele de infrastructura rurala, in special cele de alimentare cu apa.


Potrivit ministrului Dezvoltarii, este foarte important sa se rezolve aceasta problema, avand in vedere ca, in Romania, din cele 13.000 de localitati, 7.000 nu au inca alimentare cu apa in sistem centralizat. El a precizat ca in ultimii zece ani s-a introdus apa in aproximativ 870 de localitati, proces ce va continua si in urmatorii ani. Totodata, Borbely a spus ca va continua programul de constructie a locuintelor si va face demersurile necesare pentru a obtine facilitati legislative pentru accesul tinerilor la locuinte.


Ministrul Borbely a afirmat ca, din pacate, din informatiile pe care le are din teritoriu, a constatat ca 58% dintre primari nu cunosc legislatia in domeniul locuintelor si creeaza in acest fel probleme celor care solicita informatii in domeniu. De asemenea, ministrul Dezvoltarii a precizat ca s-au mai alocat 25 de milioane de lei pentru locuinte sociale, cu chirie, pentru persoanele evacuate din casele nationalizate, la nivel de tara existand peste 10.000 de familii in aceasta situatie.

0 comentarii: