luni, 26 noiembrie 2007

Handbal. Liga Naţională >> Universitatea a luat un punct de la Ştiinţa Bacău


Sport



Ştiinţa Bacău – Universitatea Suceava 25 - 25

handbal.Univ.SuceavaUniversitatea Suceava a luat duminică, un punct preţios Ştiinţei Bacău, una dintre cele mai puternice echipe din Liga Naţională, după un meci pătimaş, terminat la egalitate, 25 – 25. Scorul a răsturnat multe socoteli ale gazdelor care, deşi avertizate de victoria la 11 puncte a sucevenilor, din etapa trecută, în faţa echipei HC Odorhei, mizau pe alt rezultat. Universitatea a răsturnat şi pronosticurile fanilor handbalului de la Suceava, care au văzut la treabă şi ştiu valoarea echipei Ştiinţa Bacău, echipă care n-a fost învinsă în acest campionat decât de două ori.

În faţa unui public ostil, care şi-a încurajat echipa favorită aproape continuu, sucevenii au jucat o primă repriză deloc stresaţi că erau în deplasare. Elevii lui Petru Ghervan, Leonard Bibirig şi Florin Leuciuc şi-au închis urechile la „huoo”-urile aruncate din tribune şi şi-au văzut de treabă, ajungând să conducă în minutul 11 cu scorul de 6 – 3. Pentru mai multe minute, universitarii au avut în teren un Brădăţan „reloaded” care, după multe etape de „tăcere”, a înscris în poarta lui Spiridon, în debutul meciului, gol după gol.

Portarul Bogdan Pralea a făcut duminică cel mai bun meci al său de când, alături de Iulian Andrei, apără poarta suceveană. În primele 30 de minute de joc, aproximativ 10 aruncări la poartă ale puternicilor jucători ai gazdelor. Iacob, tunarul lor şi golgheterul Ligii, a fost bine marcat şi n-a reuşit să-şi facă jocul, Rotaru, alt jucător valoros de la Ştiinţa, având de asemenea greutăţi cu cei de la Suceava.

Ion Tcaciuc, Madălin Ţuţu şi Leonard Bibirig au fost piepturile tari de pe semicercul handbaliştilor noştri, apărarea suceveană fiind cunoscută deja ca una dintre cele mai bune din Liga Naţională.

Cea mai mare diferenţă a primei reprize a fost de 12 – 6 pentru Universitatea, scor la care spectatorii se interesau deja cu cât bătuseră sucevenii, etapa trecută, pe Odorhei, altă echipă tare a Ligii. Ultimele 5 minute ale primei părţi de meci au fost înverşunate, băcăuanii apropiindu-se la un moment dat la 3 puncte de adversari. Pauza i-a găsit însă tot pe suceveni în avantaj, cu un neplanificat, dar fericit 14 – 11.

Patru minute le-au trebuit handbaliştilor de la Ştiinţa să înscrie primul gol din a doua repriză. Din acel moment, publicul şi galeria Ştiinţei au dictat în teren, cu încurajări frenetice pe care gazdele au prins aripi. De partea cealaltă, handbaliştii suceveni au fost copleşiţi de vigoarea căpătată brusc de adversari, şi-au pierdut concentrarea şi au început să greşească atât în atac, cât mai ales în apărare. În zece minute după reluarea partidei erau egalaţi, 17 – 17, după care oaspeţii au fost de neoprit. În uralele tribunelor au condus, pe rând, cu 19 – 18, chiar 22 – 18 şi 22 – 20. Se părea că sucevenii se predau. Bibirig nu i-a lăsat însă, iar oaspeţii au închis din nou semicercul. Portarul Iulian Andrei (intrat în repriza a doua) a respins la rândul său câteva intenţii de gol ale trăgătorilor de la Ştiinţa şi, cu 7 minute înainte de fluierul final, tabela arăta egalitate 23 – 23. Tot Bibirig a marcat al 24-lea gol al Sucevei şi părea că sala din Bacău era gata să explodeze de atâta tensiune. Au egalat apoi gazdele, au marcat din nou sucevenii şi, când rămăseseră doar 10 secunde de joc, Ştiinţa a egalat la 25.

Brădăţan s-a lansat spre poartă din ultimele momente de joc şi poate ar fi marcat golul victoriei dacă Armanu, antrenorul jucător al formaţiei băcăuane, din afara terenului, nu l-ar fi tras de braţ, oprindu-l.

Universitatea Suceava se păstrează pe locul 5 în clasament, la doar două puncte diferenţă de liderul săptămânii, Steaua Bucureşti, dar şi în condiţiile în care nu s-au disputat din această etapă decât patru meciuri. Duminica viitoare, echipa suceveană joacă acasă cu Romvag Caracal, ultima clasată a Ligii.

Celelalte rezultate ale etapei: HCM Constanţa – Pandurii Tg Jiu 28 – 26, CSM Medgidia – Minaur Baia Mare 25 – 24.

0 comentarii: