luni, 26 noiembrie 2007

Rugbi. Divizia Naţională >> Victorie cu gust amar. CSM Bucovina Suceava a învins RCM Timişoara fără bonus şi nu mai are şanse la play-off!


Sport



CSM Bucovina Suceava – RCM Timişoara 18 – 14

rugbi-SuceavaRugbiştii de la CSM Bucovina Suceava au învins pe RCM Timişoara, scor 18-14, dar cu toate acestea nu mai au şanse de a accede în play-off-ul Diviziei Naţionale. Sucevenii lui Constantin Vlad ar fi avut nevoie de o victorie cu bonus pentru a mai spera la locurile 1-6.

Baza sportivă “Unirea” a găzduit, sâmbătă, una dintre cele mai frumoase partide ale sezonului regulat din Divizia Naţională. Timişoara putea face pasul spre play-off dacă învingea, iar CSM Suceava mai păstra speranţe, minime, ce-i drept, la acelaşi play‑off, dacă învingea cu bonus. În aceste condiţii a ieşit o partidă extrem de disputată şi cu răsturnări de scor.

După 6-0 pentru suceveni în prima parte, puncte semnate de Ignea din lovituri de pedeapsă, scorul pauzei a fost 7-6 pentru RCM Timişoara, echipă care a început în forţă şi repriza a doua. Un eseu timişorean a dus echipa de pe Bega în avantaj cu 14-6 şi se părea că oaspeţii au acontat play-off-ul. Nu au fost însă de acord sucevenii. “În partea a doua am introdus echipa de intervenţie. Au intrat Negru, Bortă, Croitoru şi am marcat 12 puncte”, spune Constantin Vlad, antrenorul Sucevei. La prima atingere de balon, Viorel Negru culcă mingea în terenul de ţintă al bănăţenilor, dar transformarea este ratată de Conachi.

Ignea s-a accidentat şi a fost nevoit să părăsească terenul, arbitrajul nu a adus nici măcar acel 5% cuvenit gazdelor şi astfel întâlnirea a căpătat accente dramatice. Cu 8 minute înainte de finalul partidei, timişorenii au comis o gafă monumentală de care a profitat Bursuc (unul dintre cei mai buni oameni de pe teren), care a culcat balonul între buturile adverse. Flutur a reuşit transformarea. A fost la final 18-14 pentru CSM Bucovina Suceava, victorie în care bonusul a rămas la oaspeţi.

“Ne-am bătut singuri. Am ratat mult, mai ales penalităţi. Uvertura nu a fost deloc în picior, a greşit şi la o grămadă şi acolo am luat un eseu decisiv. Eram siguri de victorie şi puteam să ne calificăm acum în play-off. O vom face însă săptămâna viitoare”, explica Dănuţ Borzaş, antrenorul Timişoarei. “Este o victorie muncită a echipei noastre. Îi felicit pe băieţi pentru că au reuşit să câştige. Timişoara putea să învingă dacă nu rata atâtea penalităţi. Am avut însă echipa de intervenţie şi am câştigat în partea a doua”, a sintetizat Constantin Vlad.

După acest joc, RCM Timişoara rămâne pe locul 3 cu 18 puncte, Iaşiul este pe 4 cu 15 puncte, iar formaţia noastră pe 5, cu 14 puncte. Teoretic, primele două au şanse să urce în play-off de pe locul 3, însă acum totul depinde de meciul direct din ultima etapă dintre Timişoara şi Iaşi.

RCM Timişoara are în mod cert prima şansă la play-off, pentru că trebuie să învingă în ultima etapă pe Poli Iaşi, meci pe care îl joacă acasă. În plus, şi un egal le este favorabil şi le aduce play‑off-ul.

Poli Iaşi are unica şansă a unei victorii în ultima etapă în faţa Timişoarei. Chiar daca învinge fără bonus, iar Timişoara ia bonus, tot Iaşiul se califică, pentru că aceştia au câştigat meciul tur, cu 8-6.

Din păcate, pentru CSM Bucovina Suceava nu mai sunt şanse, chiar dacă în ultima etapă învinge cu bonus şi face 19 puncte. Dacă meciul Timişoara – Iaşi se încheie egal, timişorenii fac 20 de puncte şi îi depăşesc pe suceveni. O situaţie interesantă ar fi dacă învinge Iaşiul fără bonus sau chiar dacă învinge Iaşiul fără bonus şi Timişoara ia bonus. În acest caz, Suceava ar ajunge la egalitate de puncte, 19, fie doar cu Iaşi, fie şi cu Iaşi şi cu Timişoara. Rezultatele directe, următorul criteriu, îi dezavantajează însă pe suceveni. Ei au făcut 12-10 şi 10-17 cu Iaşi, alături de 18-14 şi 25-34 cu Timişoara.

Pentru CSM Bucovina Suceava au evoluat: Şt. Rusu, Croitoru, Patenschi, Nichiforiuc, Stângu, Ignea, Conache, Flutur, Bursuc, Tuchlei, Bortă, Preutescu, Negru, O. Soloniuc, Creţuleac şi Lupei.

Etapa a IX-a

CS Poli Agro Iaşi – CSA Steaua Bucureşti 10-50

CSM Bucovina Suceava – RCM Timişoara 18-14

RC Farul Constanţa – CFR CSU M Braşov 79-3

Clasament

1. CSA Steaua 9 9 0 0 476-70 8pb 44p

2. Farul Constanţa 9 8 0 1 359-52 7pb 39p

3. RCM Timişoara 9 3 0 6 151-235 6pb 18p

4. Poli Agro Iaşi 9 3 0 6 91-216 3pb 15p

5. CSM Suceava 9 3 0 6 158-310 2pb 14p

6. CFR Braşov 9 1 0 8 60-412 0pb 4p

Etapa a X-a (sâmbătă, 1 decembrie)

CSA Steaua Bucureşti – RC Farul Constanţa (Stadion “Steaua”, ora 10)

RCM Timişoara – CS Poli Agro Iaşi (Stadion RCM, Ora 10)

CFR CSU M Braşov – CSM Bucovina Suceava (Stadion CFR, Ora 10)

0 comentarii: