luni, 26 noiembrie 2007

Ursaciuc s-a ţinut de promisiune


În oraşul Gura Humorului, PNL a reuşit să se impună clar în faţa celorlalte partide, fiind posibil să obţină cel mai mare scor la nivel naţional. Rezultatele votului de duminică arată că în acest oraş, PNL a obţinut 42,36% din voturile alegătorilor, aproape dublu faţă de PLD. Liberal democraţii au înregistrat un procent de 27,33%, rezultat surprinzător, în condiţiile în care în Gura Humorului îşi are domiciliul preşedintele executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur. Singurele partide care au reuşi să depăşească pragul electoral, în Gura Humorului, au mai fost PSD – 13,2% şi PD – 8,3%. Conform celor spuse de preşedintele PNL Gura Humorului, Marius Ursaciuc, scorul obţinut de PNL în acest oraş este cel mai bun rezultat obţinut de liberali la nivel naţional, într-o localitate urbană. „Atunci când domnul Gheorghe Flutur s-a hotărât să părăsească PNL, glumeam spunându-le apropiaţilor că singura parte bună a lucrurilor este că la Gura Humorului vor exista doar două partide, PNL şi PLD. Atunci, nimeni nu m-a crezut, dar acum rezultatele arată că nu am fost departe de adevăr. Aceste rezultate mă obligă însă, şi, în afară de mulţumiri, trebuie să le demonstrez humorenilor că nu s-au înşelat. În competiţia de la Gura Humorului nu există învinşi, ci doar învingători, care sunt toţi cetăţenii oraşului. La noapte, plec la Bucureşti”, a declarat preşedintele PNL Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care este şi primar al acestui oraş. Ultima afirmaţie a primarului Marius Ursaciuc, referitoare la plecarea la Bucureşti, are legătură cu promisiunea făcută recent de premierul României. Prezent săptămâna trecută la Gura Humorului, premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, care este şi preşedintele PNL, i-a promis lui Marius Ursaciuc că Executivul va sprijini continuarea şi finalizarea tuturor proiectelor de turism din localitate. Promisiunea premierului a venit după ce Marius Ursaciuc a afirmat că va obţine în Gura Humorului, la alegerile europarlamentare, cel mai bun rezultat al PNL – ului din toate localităţile urbane.

*PNL a depăşit, la Suceava, scorul obţinut la nivel naţional

PNL a reuşit să depăşească în municipiul Suceava scorul electoral obţinut de acest partid la nivel naţional. Potrivit rezultatelor preliminare, PNL a obţinut un procent de 16,25%, în condiţiile în care pe ţară, acest partid a înregistrat un scor de 13,36%. Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava PNL, Angela Zarojanu, a declarat că aceste rezultate puteau fi mai mari, la nivel local, în condiţiile în care liberalii ar fi insistat pe realizările actualei guvernări liberale. „Am reuşit să obţinem un scor peste media pe ţară. Asta în condiţiile în care ne-am canalizat spre popularizarea în rândul alegătorilor a rolului instituţiilor europene. Şi poate trebuia să scoatem mai mult în evidenţă rezultatele liberalilor în actuala guvernare. Dar sunt bucuroasă că am dus o campanie civilizată, bazată pe realităţi. Nu am folosit minciuna şi atacurile la persoană”, a declarat Angela Zarojanu. Ea consideră la viitoarele alegeri locale scorul PNL va fi cu mult peste rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare. „Din păcate au existat confuzii, şi vom avea grijă să nu se mai întâmple astfel de lucruri”, a mai spus Zarojanu.Rezultatele alegerilor europarlamentare din municipiul Suceava arată că cel mai mare număr de voturi le-a obţinut PD – 24,64%, urmat de PSD – 21,25%, iar pe locul al treilea s-a situat PLD cu 20,88% din voturile electoratului.

*PD s-a impus la Rădăuţi

Partidul Democrat a reuşit să câştige alegerile în fieful deputatul Aurel Olărean. În urma alegerilor europarlamentare de duminică, 25 noiembrie a.c., democraţii au reuşit să obţină în municipiul Rădăuţi cel mai mare scor electoral, respectiv 29,78% din voturile alegătorilor. „Am reuşi să obţinem la Rădăuţi un rezultat peste media pe ţară, şi din câte ştim, cel mai bun din judeţ. Scopul nostru în această campanie a fost ca împreună cu cei de la PLD să facem să scadă PSD în sondaje. Se pare că am reuşit, şi mai mult, Rădăuţi este localitatea unde dreapta a reuşit să câştige peste 50%, dacă luăm în considerare şi rezultatele PLD”, a declarat deputatul PD, Aurel Olărean.În ceea ce priveşte rezultatele din Rădăuţi a celorlalte partide, pe locul al doilea s-a clasat PLD – 27, 46%, urmat de PSD – 19,23%, PNL – 8,29%, PNG-CD – 4,40%, PIN – 3,14%, PRM – 3,09%, PC – 1,77%, PNTCD – 1,18%.

*PLD a câştigat la Vatra Dornei

Potrivit rezultatelor alegerilor înregistrate în Vatra Dornei, acestea au fost câştigate de PLD obţinând 26,46% din voturi, urmat de PSD – 23,64%, PD – 20,77%, PNL – 9,9% şi PRM – 8,7%.Deşi la nivel naţional nu a reuşit să depăşească pragul electoral de 5%, PRM a obţinut în municipiul Vatra Dornei dublul rezultatului pe întreaga ţară. Potrivit rezultatelor votului din Vatra Dornei, PRM a reuşit să atragă 8,7% din voturile alegătorilor, în condiţiile în care la nivel naţional rezultatul a fost de 4,15%. „Vreau să le mulţumesc celor din Vatra Dornei pentru votul acordat, şi cred că dornenii au înţeles că am venit cu un mesaj constructiv, european. Consider că acest vot este unul de încredere, şi că alegătorii din vatra Dornei care au optat pentru PRM sunt de acord cu demersul meu politic. De asemenea, cred că am avut de câştigat şi datorită faptului că am renunţat la mesajele demagogice şi populiste, de care lumea este sătulă”, a declarat candidatul PRM Suceava la alegerile europarlamentare, dorneanul Cezar Ioja.

0 comentarii: