marți, 20 noiembrie 2007

Transgaz va prelua investitia conductei de gaz de la Campulung Moldovenesc


Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca a dispus Transgaz sa preia integral investitia privind conducta de gaz metan pe tronsonul Suceava-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc.

Vosganian a spus ca Transgaz a purtat, deja, discutii cu Consiliul Judetean Suceava privind aceasta investitie care se ridica la aproximativ 15-20 de milioane de euro. Ministrul Economiei si Finantelor a dat asigurari ca, pana la sfarsitul anului 2009, va fi incheiata aceasta investitie.
Varujan Vosganian a explicat ca Transgaz va fi proprietarul acestor conducte si va primi in contul transportului gazelor sumele aferente. ''Preluarea se va face din acest moment, iar ce s-a cheltuit ramane bun cheltuit'', a spus Vosganian. El a precizat ca, in acest fel, se va rezolva ''punctual'' o problema, iar campulungenii vor avea rezolvata problema incalzirii de care sufera de mai bine de zece ani.
Totodata, Vosganian a afirmat ca s-au stabilit principalele proiecte de investitie ale Transgaz pentru acest an si pentru semestrul unu al anului 2008, avand ca obiectiv zonele de extremitate in care fie la nivelul presiunii, fie la nivelul retelelor erau deficitare. Vosganian a precizat ca este vorba despre: Giurgiu, care fi racordat la reteaua de gaz saptamana viitoare; Dobrogea de Sud, respectiv Negru Voda, Mangalia, Constanta; prelungirea conductei Iasi-Targu Frumos-Harlau, pe tronsonul Harlau-Botosani-Dorohoi-Siret ce a inceput la 1 octombrie si va fi finalizat pana in vara 2008; tronsonul nord-vestic de la Oradea; nordul Clujului; tronsonul Suceava-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc, intarziat din cauza unor probleme de natura financiara.

0 comentarii: