marți, 20 noiembrie 2007

Zarojanu consideră că populaţia nu este interesată de referendum

Zarojanu consideră că populaţia nu este interesată de referendum


Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Angela Zarojanu, consideră că populaţia nu este interesată de referendumul convocat de preşedintele României, Traian Băsescu, pentru introducerea votului uninominal, neconsiderându-l o prioritate. Zarojanu a spus că din discuţiile pe care le-a avut în această campanie electorală cu cetăţenii judeţului, aceştia susţin că nu îi interesează referendumul. „Zbaterile domnului preşedinte Traian Băsescu de a organiza referendumul în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, pentru a susţine campania PD nu are rezultatele scontate. Iar acest lucru este demonstrat de faptul că întâlnirile din ţară ale lui Traian Băsescu cu populaţia nu s-au bucurat de prea mare succes”, a spus Angela Zarojanu.

Preşedintele PNL Suceava spune că iniţiativa de a organiza referendumul este inutilă, în condiţiile în care acesta nu face altceva decât să creeze probleme în organizarea alegerilor europarlamentare. Mai mult, Zarojanu spune că referendumul va însemna doar cheltuirea unor sume importante de bani, care puteau fi folosite în alt scop.

„Sunt primele alegeri europarlamentare care se organizează în România, şi era firesc ca toată lumea, începând cu preşedintele României să se concentreze ca ele să fie organizate bine, şi să existe o participare mare la vot. Însă se pare că domnul Băsescu nu şi-a dorit acest lucru”, a declarat Angela Zarojanu. Liderul PNL Suceava spune că deşi iniţial PD şi PLD au anunţat că susţin organizarea referendumului, în ultima perioadă acestea s-au detaşat de iniţiativa preşedintelui României. „Domnul Băsescu a rămas singur într-o luptă pentru o problemă care e deja rezolvată. Şi asta pentru că şi cei de la PD şi PLD au abandonat promovarea referendumului pentru că sunt interesaţi mai mult de europarlamentare”, spune Zarojanu.

0 comentarii: