miercuri, 12 decembrie 2007

Agenţia de Dezvoltare Nord-Est va avea birou la Bruxelles

Agenţia de Dezvoltare Nord-Est va avea birou la Bruxelles


Regiunea de Dezvoltare Nord-Est va avea un birou propriu la Bruxelles. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a spus că decizia înfiinţării acestui birou a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est. Mîrza a spus că la acest birou ar urma să lucreze trei persoane, ce urmează a fi desemnate în perioada următoare, care vor avea ca „misiune” obţinerea de informaţii cu privire la posibilităţile de finanţare pentru proiectele judeţelor din această regiune.

„Înfiinţarea acestui birou internaţional la Bruxelles este o idee mai veche de-a noastră. Şi am decis să deschidem un astfel de birou, în ideea de a avea mai multe informaţii, şi de a se interveni direct în situaţia în care vor apărea unele blocaje în realizarea unor proiecte”, a explicat Gavril Mîrza.

El a arătat că oportunitatea înfiinţării unui birou la Bruxelles este dată şi de faptul că o serie de fonduri pot fi accesate direct de la Comunitatea Europeană, şi nu prin Agenţiile de Dezvoltare din România sau prin ministere.

Preşedintele administraţiei judeţene a declarat că activitatea acestui birou va fi sprijinită şi de partenerii judeţului Suceava din Europa, care au deschis deja astfel de birouri la Bruxelles. „Deja am discutat cu partenerii noştri din regiunea italiană Abruzzo şi ne-au asigurat că vor sprijini activitatea celor trei angajaţi ai biroului ce va fi deschis de Regiei de Dezvoltare Nord-Est”, a mai spus Mîrza.

În altă ordine de idei, preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că tot la şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est s-a stabilit şi care va fi contribuţia judeţului Suceava, în anul 2008, la Fondul de Dezvoltare Regională. Astfel, Mîrza a spus că suma cu care va contribui judeţul Suceava la acest fond va fi aceeaşi ca şi în anul 2007, respectiv 0,7 lei/locuitor. În aceste condiţii, spune Gavril Mîrza, anul viitor contribuţia judeţului la Fondul de Dezvoltare Regională va fi de aproape 0,5 milioane de lei.

0 comentarii: