miercuri, 12 decembrie 2007

Firmele germane vor să investească în Suceava

Firmele germane vor să investească în Suceava


O firmă din Germania intenţionează să construiască în judeţul Suceava o fabrică de echipamente mecanice. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat că recent, Agenţia Română pentru Investiţii a solicitat administraţiei judeţene să acorde sprijin unei firme germane pentru a putea realiza o investiţie în această zonă.

Mîrza a precizat că din informarea Agenţiei de Investiţii, firma din Germania ar intenţiona să deschidă această fabrică într-o zonă în care există forţă de muncă specializată în producţia de echipamente mecanice. „Firma în cauză a anunţat că va veni cu tehnologie proprie şi că intenţionează să realizeze această investiţie în judeţul Suceava, acolo unde este forţă de muncă calificată în mecanică”, a arătat preşedintele administraţiei judeţene sucevene.

Gavril Mîrza a declarat că CJ Suceava poate pune la dispoziţie firmei germane un hectar de teren, aflat în apropierea Centrului Economic Bucovina Suceava, lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare”. El a adăugat că terenul respectiv este în proprietatea Consiliului Judeţean şi va putea fi pus la dispoziţie în eventualitatea în care firma în cauză vrea să investească în judeţul Suceava.

„Am informat Agenţia de Investiţii că putem pune la dispoziţie acest teren, pentru intenţionăm ca în zona Centrului Economic Bucovina să dezvoltăm cât mai multe activităţi de producţie”, a încheiat Gavril Mîrza.

0 comentarii: