miercuri, 12 decembrie 2007

Sandu Capră: "PDL este struţo-cămila prezidenţială"

Sandu Capră:


Deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că decizia de înfiinţare a noului Partid Democrat Liberal, demonstrează lipsa de democraţie din PD şi PLD. Sandu Capră a arătat că este anormal faptul că decizia privind înfiinţarea PDL nu a aparţinut membrilor celor două formaţiuni politice, ci a fost luată „de un singur personaj”, respectiv preşedintele României, Traian Băsescu.

„A apărut pe scena politică românească un nou animal politic: struţo-cămila prezidenţială. Este vorba de un nou partid, PDL, înfiinţat verbal, într-o după-amiază, în câteva minute, prin telefon probabil, fără acordul membrilor. Un personaj decide şi alte două aprobă doar, restul nu contează dacă ar fi sau nu de acord sau dacă au vreun comentariu de făcut”, a declarat parlamentarul liberal.

Mihai Sandu Capră pe o „scenă” politică normală, înfiinţarea unui partid prin decizia unei singure persoane nu ar fi posibilă. Mai mult, el a adăugat că Traian Băsescu a decis să înfiinţeze PDL pentru a realiza o serie de schimbări printre cei care conduc în prezent PD.

„Şi cum îi sunt mai fideli, mai apropiaţi, mai aprobatori în tot şi în toate, atunci cu siguranţă vor fi şi cei mai potriviţi să conducă, un nou partid, un viitor guvern şi tot ce se va mai putea conduce după alegerile din 2008”, consideră Sandu Capră.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat că alegerea denumirii de Partid Democrat Liberal, pentru noua formaţiune politică, este o dovadă de demagogie.

„Cei care fac parte din noul partid cred că ar trebui să participe la un curs de ştiinţe politice, în urma căruia să înveţe ce înseamnă să fii democrat şi ce înseamnă liberal. Şi poate îi ajută doamna Udrea”, a încheiat parlamentarul PNL.

0 comentarii: