miercuri, 12 decembrie 2007

Cătălin Nechifor şi-a început mandatul de europarlamentar


Politica



nechiforEurodeputatul socialist sucevean Cătălin Nechifor şi-a început mandatul de europarlamentar. Ales în urma scrutinului de pe data de 25 noiembrie, când s-a aflat pe locul 5 pe lista PSD, acesta va face parte din Comisia de buget a Parlamentului European, (membru plin) şi din Comisia de agricultura, dezvoltare rurală (supleant) precum şi din grupul de prietenie UE - Israel.
Eurodeputatul socialist sucevean Cătălin Nechifor a declarat într-o conferinţă de presă, că şi-a propus ca pe perioada mandatului de europarlamentar să promoveze cinci proiecte, ce vizează agricultura, locurile de muncă şi salarizarea, educaţia, infrastructura de transport şi imaginea României.
Acesta a precizat că împreună cu colegii din grupul socialist, va încerca să renegocieze capitolul Agricultură pentru România arătând că Polonia a reuşit acest lucru. În opinia lui Cătălin Nechifor, Agricultura trebuie să beneficieze de mai mult sprijin din partea guvernanţilor şi Comisiei Europene.

Europarlamentarul sucevean a anunţat că va interprinde şi o serie de demersuri pentru ca municipiul Suceava să devină capitală europeană în 2012 sau 2013, această zonă având „o moştenire culturală ce trebuie promovată în Europa şi în întreaga lume”.

Deşi procedura nu este simplă, Nătălin Nechifor speră că va reuşi să convingă majoritatea eurodeputaţilor pentru a susţine această candidatură.

Introducerea pensiei minime europene şi a salariului minim european, este un alt obiectiv a lui Cătălin Nechifor, care contează şi pe sprijinul colegilor săi din partid. Acesta a spus că, în România pensiile sunt mici în comparaţie cu costul vieţii curente, la fel ca şi salariul. Cătălin Nechifor crede că după realizarea acestui obiectiv românii nu vor mai migra în masă în alte ţări europene pentru a munci.

De asemenea, acesta a mai anunţat că doreşte să realizeze un parteneriat al tuturor primăriilor din judeţul Suceava pentru a accesa fonduri europene structurale.

0 comentarii: