miercuri, 12 decembrie 2007

Judeţul Suceava va contribui anul viitor cu 50. 000 de lei la bugetul Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est


Administratie



marzaPreşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă că Consiliul Regional de Dezvoltare Nord Est (CRDNE) şi-a ales noua conducere anuală, aceasta urmând a fi asigurată de şeful administraţiei judeţene a CJ Vaslui, Corneliu Bichineţ în calitate de preşedinte şi de preşedintele CJ Neamţ, Vlad Marcoci, în calitate de vicepreşedinte.

Gavril Mîrza a mai spus că a fost stabilită şi contribuţia la bugetul CRDNE pentru anul 2008, care va fi de 0,7 lei/locuitor, precizând că judeţul Suceava va plăti aproximativ 50. 000 de lei.

Cât priveşte susţinerea Birourilor de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina şi România-Moldova din Suceava şi, respectiv Iaşi, cele două judeţe vor contribui cu câte 100.000 de lei, iar judeţul Botoşani cu câte 50.000 de lei pentru fiecare din cele două birouri.

CRDNE a mai stabilit înfiinţarea unui birou internaţional al regiunii la Bruxelles, la care vor lucra în prima fază trei persoane, scopul fiind menţinerea unei legături directe între Regiunea de Nord Est şi Comisia Europeană. Gavril Mîrza nu exclude majorarea numărului de angajaţi ai acestui birou, în caz că acest lucru va fi necesar şi chiar se va putea ajunge ca fiecare judeţ component al regiunii să-şi deschidă biroul de cooperare la Bruxelles.

Gavril Mîrza a mai afirmat că a discutat cu regiunile europene partenere ale judeţului Suceava, toate având birouri deschise în Bruxelles, acestea arătând disponibilitate în a oferi sprijin personalului biroului Regiunii de Nord Est.

0 comentarii: