luni, 17 decembrie 2007

Amplă acţiune a DIICOT Suceava de anihilare a unui grup de contrabandişti de ţigări


Actualitate



tigari contrabanda Un număr de 14 persoane printre care cinci poliţiştii de frontieră, un lucrător vamal şi un cetăţean ucrainean au fost reţinute de DIICOT Suceava în urma unei acţiuni de anihilare a unui grup infracţional organizat format din 25 de persoane care au introdus în ţară cantităţi importante de ţigări de provenienţă ucraineană.

DIICOT Suceava a informat că la această acţiune de anihilare a acestui grup infracţional au participat echipe complexe formate din angajaţi ai IJP Suceava, BCCO Suceava, DGA Suceava, IGPF, DPF Rădăuţi IJPF Suceava şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, iar în urma monitorizării de aproape un an, s-a reuşit dezmembrarea şi anihilarea unui grup infracţional organizat format din 25 de persoane, din care cinci poliţişti de frontieră, agenţi în cadrul IJPF Suceava şi a unui lucrător vamal din Dorneşti.

În urma celor 24 de percheziţii domiciliare efectuate în cursul acţiunii au fost ridicate 68 de telefoane mobile şi 29 de cartele telefonice, zece calculatoare, trei laptopuri şi un hard disc, şapte autoturisme şi un scuter.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au mai fost găsite 23.518 pachete de ţigări, 752 de pachete de cafea, 22.450 euro, 8000 de USD, un pistol Walter de 9 mm şi un încărcător cu 30 de cartuşe, precum şi 115.000 lei.

Echipele operative au reţinut două microbuze Mercedes care au introdus, sâmbătă, prin PTF Ulma, 271.240 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, Saint George şi Ronson.

În total, echipele operative implicate în această acţiune au confiscat 294.758 pachete de ţigări în valoare de peste 800 000 de lei.

Potrivit DIICOT Suceava membrii grupului infracţional, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Vicov şi al lucrătorului vamal, au introdus în cursul anului 2007, în România, însemnate cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană atât prin punctele de trecere a frontierei Ulma şi Vicov cât şi peste frontiera verde.

În acest caz se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi abuz în serviciu în formă continuată.

0 comentarii: