luni, 17 decembrie 2007

Ilegalitati crase descoperite de inspectorii silvici la Harlau

Stefanuca trebuie demis


Ilegalitati crase descoperite de inspectorii silvici la Harlau

Constantin Ştefănucă


● Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) Suceava au descoperit saptamana trecuta fapte grave de incalcare a regimului silvic in curtea conacului Polizu, administrat de Constantin Stefanuca ● S-a descoperit functionarea ilegala a unui gater si o cantitate mare de lemn fara acte de provenienta ● De asemenea, documentele arata ca in aceasta afacere Stefanuca a semnat si in calitate de sef al Ocolului Silvic Harlau, dar si pe documentele societatii care administra gaterul, aflandu-se astfel in incompatibilitate ● Stefanuca mai pregateste trucarea unei licitatii pentru exploatare de masa lemnoasa

Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au reusit sa obtina rezultatele partiale ale controlului efectuat saptamana trecuta de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) Suceava. Astfel, potrivit rezultatelor controlului, directorul Directiei Silvice, Ionel Pintilie, ar trebui sa-l demita pe Constantin Stefanuca deoarece se afla intr-o situatie de incompatibilitate cu functia pe care o ocupa. Prin urmare, in curtea conacului Polizu, administrat de Constantin Stefanuca, a fost descoperit un gater care functiona ilegal. De asemenea, inspectorii au confiscat o cantitate mare de masa lemnoasa fara provenienta legala.

Numai ca in timpul controlului s-a putut constata ca Stefanuca a semnat atat in calitate de administrator al gaterului, adica de contravenient, dar si in calitate de sef al Ocolului Silvic Harlau si de aici, situatia de incompatibilitate. In cazul in care directorul Pintilie nu-l demite, atunci se pot lansa acuzatii privind unele complicitati la varful Directiei Silvice. Sa aiba legatura toleranta de care da dovada Pintilie cu faptul ca Stefanuca s-a laudat ca a "aranjat" o licitatie pentru exploatare de masa lemnoasa la Directia Silvica? Astfel, pe data de 18.12.2007 va avea loc la Directia Silvica licitatia de masa lemnoasa pe picior (exploatarea unor parcele de padure dupa marcarea arborilor). La aceasta licitatie va participa si firma SC Pont SRL, al carei administrator este cumnatul lui Stefanuca, cu care de altfel face si afaceri. Tot la aceasta licitatie va participa si firma Iul&Vlad SRL, al carei administrator, Cornel Fotea, a incercat sa-i dea lui Stefanuca documente justificative pentru lemnele confiscate de inspectorii silvici. O alta firma intrata in "gratii" este SC Stemfor SRL. Acestor firme le-a promis Stefanuca adjudecarea licitatiei de masa lemnoasa, in joc fiind o cantitate de 2.000 metri cubi. Cotidianul ZIUA de Iasi va urmari desfasurarea licitatiei si masurile care vor fi luate dupa controlul ITRSV.

0 comentarii: