luni, 17 decembrie 2007

ÎPS Pimen îl împinge pe Becali în Parlamentul European


• ÎPS Pimen a deschis, vineri, cu o binecuvîntare, şedinţa Consiliului Naţional al PNG • Gigi Becali a anunţat că va candida cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European şi că formaţiunea pe care o conduce va face revoluţie spirituală în România

IPS Pimen a dechis, vineri, cu o binecuvântare, şedinţa Consiliului Naţional al PNGCD, in cadrul căreia Gigi Becali a anunţat că va candida cap de listă la alegerile pentru PE şi că formaţiunea pe care o conduce va face revoluţie spirituală in România.
Şedinţa Consiliului Naţional al PNGCD a fost deschisă de intrarea triumfală a lui Gigi Becali, alături de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Cei doi au fost aşteptaţi de 350 de membri PNG, in funte cu Alex Mihai Stoenescu şi deputaţii ex-PRM Corneliu Ciontu şi Vlad Hogea.
Toată lumea rămâne in picioare, după intrarea lui Becali şi a ierarhului Bisericii. şedinţa incepe cu o rugăciune a IPS Pimen, care binecuvintează adunarea. Cei 350 de membri PNG se inchină cu pioşenie. Unii dau să se aşeze, dar nu reuşesc. Becali preia microfonul şi rosteşte răstit, apăsat, din rărunchi, „Tatăl nostru". Cere ca oamenii din sală să se roage odată cu el. Se aude numai vocea sa. In sfârşit, cu un „Amin" şi o inchinăciune, PNG-iştii se aşează.
Se ridică, insă, imediat, pentru că in sală intră un cor de colindători din Maramureş. Becali, cu braţele incrucişate, ochii puţin inchişi, zâmbeşte şi dă din cap aprobator, in ritmul muzicii colindătorilor. „Mai tare, mai tare!", le strigă el copiilor.
Liderul PNG coboară din prezidiu printre colidătorii care tocmai işi incheie recitalul cu un „La mulţi ani!". Becali numără: „Unu, doi, trei... treisprezece, plus patru". Atâţia sunt colidătorii. Mulţumit de recital, le dă celor 17 câte 5 milioane de fiecare, apoi se indreaptă către tribună.
"PNG vrea să facă o revoluţie spirituală in România, o protecţie culturală a neamului românesc, menţinerea tradiţiei creştin-ortodoxe", declamă Becali, care anunţă:"Suntem pro-Europa, nu vreau să aud de euro-sceptici in partidul nostru".
Una dintre temele abordate de Becali este "atracţia intelectualilor". "PNG se bazează pe elite. Am atras foarte mulţi intelectuali. Avem cei mai mulţi intelectuali din toate partidele", susţine liderul PNG, in aplauzele sălii.
"PSD e comunist, Alianţa e semi-comunsită. Nu au reuşit pentru că nu au avut dar de la Dumnezeu, nu au avut credinţa să aprindă lumina in ţara românească", spune profetic miliardarul din Top 300, care afirmă şi că doctrina comunistă a "stins lumina" in România, iar PNG vrea să "aducă lumina in România".
Spre incântarea tuturor celor din sală, Gigi Becali anunţă că va candida in funtea listei PNG la alegerile pentru Parlamentul European, apoi avertizează liderii filialelor să aibă grijă la comuniştii care incearcă să se "infiltreze" printre membrii partidului.
"Avem in PNG cea mai bună structură de informaţii", spune Becali, care le transmite oamenilor săi din filiale: "Listele le veţi face voi. Ordinea o voi stabili eu, din acele liste. Deci să nu faceţi voi promisiuni. Listele ajung la Becali, Becali comunică cu structura de informaţii şi Becali ii taie de pe liste pe cei care nu au demnitate şi onoare să intre in Parlament".
George Becali mai anunţă că Alex Mihai Stonescu lucrează la o doctrină a PNG. "Mai sunt două doctrine. Le vom combina (…) să facem o doctrină mai mare pentru un partid foarte mare", afirmă el.
La un moment dat, Becali s-a ridicat de la prezidiu şi s-a repezit spre un membru PNG din sală. "De la ce organizaţie sunteţi?", a intrebat inchizitorial liderul PNG. "De la Botoşani", a răspuns omul, speriat. "Să nu mai dormiţi, că aici nu e ca la alte partide", a spus Becali, intorcându-se la tribună.
Odată cu această şedinţă a Consiliului Naţional, PNG şi-a schimbat şi insemnul oficial, care până acum era un porumbel alb, pe fundalul unei inimi roşii.
Noul insemn al PNG seamănă izbitor cu cel al Serviciului Român de Informaţii, reprezentând o formă geometrică cu 16 laturi, formată din două pătrate albastre interpuse aidoma unei stele, având in centru stelele UE şi sigla PNG-cd, iar deviza este "Credinţă şi onoare". SRI are tot o asemenea formă geometrică cu 16 laturi, dar deviza sa este "Patrie şi onoare".
Purtătorul de cuvânt al PNG-CD Suceava, Corneliu Dumitru Ilisei a spus că "la reuniunea din Capitală a Consiliului Naţional al PNG-CD , Gigi Becali a subliniat că formaţiunea condusă de domnia sa are în sondaje 17 la sută şi nu aşa cum unele instituţii de sondare o plasează, la câteva procente". El a spus că în perioada următoare se urmăreşte organizarea în fiecare localitate a unei filiale PNG - CD. Liderul organizaţiei judeţene a partidului, Mihai Cîmpan a explicat că "trebuie să ne pregătim cât mai bine în teritoriu, să ne organizăm pentru ca la viitoarele alegeri să ne situăm în fruntea partidelor care astăzi, fie sunt la guvernare, fie în opoziţie sunt măcinate de frământări politice".
ÎPS Pimen este unul din apropiaţii patronului Stelei, după ce Gigi Becali a donat sume importante mai multor biserici din judeţul Suceava iar înaltul prelat s-a ocupat de reconstrucţia a 53 de case în localităţile Arbore şi Clit, grav afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie a.c.

0 comentarii: