luni, 17 decembrie 2007

Revelion pentru toate gusturile





Sporturi de iarna, distractie sau odihna la sfarsit de an. La noi sau la altii. Fii atent ce-ti doresti, ca s-ar putea indeplini, la costuri rezonabile


Statiunea Mariazell din Austria poate reprezenta o destinatie numai buna pentru petrecerea Revelionului. Are de toate: partii de schi, snowboarding, sanius, peisaje de iarna fermecatoare. Mariazell se afla intre munti, la o altitudine moderata (1.200 metri). Si ca sa pleci foarte linistit trebuie sa-ti mai spun ca practicarea sporturilor de iarna este garantata din decembrie pana in martie, datorita instalatiilor de zapada artificiala. Mai ai la dispozitie o telecabina echipata cu cabina panoramica, doua gondole de patru locuri si doua teleschiuri.
Oferta este atractiva si prin prisma costurilor - un pachet de opt zile la hotel de doua stele (sau pensiune) costa intre 400 si 500 de euro de persoana. Pretul include cazare, demipensiune, masa festiva si tichet de acces pe partiile din zona.

Sfarsit de an la Vatra Dornei

Ccei care vor sa petreaca sfarsitul de an in tara, dupa obiceiurile noastre, ar trebui sa ajunga neaparat la Vatra Dornei. Statiunea balneo-climaterica aflata la confluenta raului Dorna cu Bistrita iti poate oferi odihna binemeritata dupa un an de munca, dar si modalitati multiple de distractie. Si daca nu vei exagera cu petrecerile de Revelion poti vizita parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele sale, Muzeul vanatorii si stiintelor naturale, Muzeul etnografic, dar si o serie de obiective aflate in zona, precum manastirile Voronet, Humor sau Moldovita. Amatorii de sporturi de iarna nu trebuie sa-si faca probleme. La Vatra Dornei exista doua partii de schi de buna calitate si usor accesibile.
Te poti la caza la hotel sau la una dintre frumoasele pensiuni. Pentru patru nopti de cazare tariful este situat intre 750 si 1.200 de lei/persoana. Include patru sau cinci nopti de cazare cu pensiune completa, masa festiva, plimbare cu sania trasa de cai si acces la carnavalul care se organizeaza in prima zi a anului.

Insula nimfelor
Exista si romani care nu asociaza neaparat sarbatorile de sfarsit de an cu zapada si agreeaza ideea unui drum spre zone mai… calde. O destinatie potrivita ar fi Corfu. Capitala insulei este un port mediteranean fortificat, iar centrul vechi, construit de venetieni, dateaza din secolul VIII si face parte din patrimoniul UNESCO. Legenda spune ca Ulysse, in drumul sau catre casa, a avut ultima oprire in insula Corfu, locul in care traiau nimfele marii.
Corfu este un amestec de elemente contrastante lasate in urma de diferitele civilizatii. Strazile largi cu piete intinse sau gradina cu palmieri si eucalipti din epoca lui Napoleon, conacele georgiene sau monumentele venetiene te vor incanta cu siguranta. De Revelion vei avea o cina festiva cu mancare traditionala, dar si un program artistic. Poti invata cu aceasta ocazie sa dansezi sirtaki. Trebuie sa stii ca in partea veche a orasului se concentreaza cea mai mare parte a distractiei, ca urmare vei gasi acolo o multime de restaurante si baruri.
Pretul unui astfel de sejur este de aproximativ 400 de euro de persoana si include transport, cazare in hoteluri de patru si cinci stele (camere duble), demipensiune, masa festiva de Revelion. Ia in calcul si taxa de aeroport (75 de euro), asigurarile de sanatate si alte cheltuieli personale.

Sufletul masivului Bucegi
Busteni poate fi o alta locatie potrivita pentru petrecerea Revelionului. Statiunea este situata intre doua masive montane (Muntii Baiului si Muntii Bucegi), la o altitudine de 882 m, sub versantii care coboara ametitor de la aproape 2.000. Pozitia localitatii o face sa fie poarta Bucegilor deoarece de aici se deschid foarte multe din caile de patrundere in acest masiv, locul central al turismului de munte si al alpinismului din tara noastra. Ca sa nu mai spunem de conditiile ideale pentru practicare schiului extrem… Iarna, Busteni devine un important loc de pelerinaj pentru cei care practica sporturile de iarna, aici existand mai multe partii de schii amenajate cu diferite grade de dificultate. Amintim de partia Kalinderu, unde exista conditii la standarde internationale. La capitolul atractii turistice mentionez Jepii Mari, Jepii Mici, Piatra Arsa, Caraimanul si Crucea Caraimanului sau Parcul National Bucegi care adaposteste specii ocrotite de plante si animale.
Costurile, de persoana, se ridica la 1.000 de lei, incluzand aici patru nopti de cazare la pensiune si masa de Revelion. Daca doresti si demipensiune mai adaugi 200 de lei.

0 comentarii: