luni, 17 decembrie 2007

Retea de contrabandisti, sprijinita de politisti de frontiera



DIICOT Suceava a anihilat o retea de contrabandisti formata din 25 de persoane, dintre care cinci politisti de frontiera si un lucrator vamal. Gruparea este suspectata ca ar fi introdus in tara cantitati importante de tigari din Ucraina, sambata fiind interceptat un transport de aproape 300.000 de pachete de tigari.
Cercetarile au stabilit ca membrii grupului infractional, cu sprijinul politistilor de frontiera din cadrul SPF Vicov si al lucratorului vamal, ar fi introdus in cursul anului 2007, in Romania, insemnate cantitati de tigari de provenienta ucraineana.
Tigarile au fost introduse in tara atat prin punctele de trecere a frontierei Ulma si Vicov, cat si peste frontiera verde.
Echipele operative au retinut doua microbuze Mercedes care au introdus, sambata, prin PTF Ulma, 271.240 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, Saint George si Ronson.
Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au mai fost gasite 23.518 pachete de tigari, 752 de pachete de cafea, 22.450 euro, 8.000 de dolari, un pistol Walter de noua milimetri si un incarcator cu 30 de cartuse, precum si 115.000 lei.
In urma celor 24 de perchezitii domiciliare efectuate in cursul actiunii, au fost ridicate 68 de telefoane mobile si 29 de cartele telefonice, zece calculatoare, trei laptopuri si un hard disc, sapte autoturisme si un scuter.
In total, echipele operative implicate in aceasta actiune au confiscat 294.758 pachete de tigari in valoare de peste 800.000 de lei.
Din cei 25 de membri ai grupului infractional, a fost dispusa retinerea a 14 persoane, printre care si politistii de frontiera, lucratorul vamal si un cetatean ucrainean, urmand sa fie sesizat Tribunalul Suceava cu propuneri de arestare preventiva.

0 comentarii: