luni, 17 decembrie 2007

Handbal >> Secundul naţionalei, Petru Ghervan, pregăteşte jocurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2009


Sport



Petru GhervanLa Bucureşti, a avut loc joi reunirea lotului masculin de handbal al României pentru o pregătire centralizată în perspectiva preliminariilor Campionatului Mondial din 2009.

Naţionala pregătită de Aihan Omer, Petru Ghervan şi Sorin Toacsen se va pregăti până pe 20 decembrie, urmând să susţină şi două jocuri de verificare cu Bulgaria, pe 19 şi 20 decembrie (ambele de la ora 19).

Este demnă de remarcat revenirea la naţională a pivotului Eremia Pârâianu, care a jucat ultima oară pentru reprezentativă în meciul cu Norvegia, pierdut la Bucureşti cu 29-30, pe 11 iunie 2006, în barajul pentru CM Germania 2007. Aihan Omer a chemat şi doi debutanţi, Ferenczi (Odorhei) şi Daniel Mureşan (HCM Constanţa).

Iată lotul convocat: Rudi Ionuţ Stănescu (HCM Constanţa), Ştefan Laufceac (Steaua MFA Bucureşti) - portari, George Buricea, Ionuţ Georgescu, Alin Şania, Marius Stavrositu (toţi de la Steaua MFA Bucureşti), Florin Ciubotariu, Gheorghe Irimescu, Mihai Rohozneanu (toţi de la UCM Reşiţa), Laurenţiu Toma, Daniel Mureşan (ambii de la HCM Constanţa), Eremia Pârâianu (US Creteil/Franţa), Dan Savenco (CSM Medgidia), Marian Filip (Dinamo-Baumit Bucureşti), Sandu Iacob (Ştiinta Dedeman Bacău), Botond Ferenczi (HC Odorheiu Secuiesc), Marius Sadoveac, Cristian Fenici (ambii Politehnica Izometal Timişoara).

În ianuarie, România va participa la meciurile din Grupa a III-a a preliminariilor Campionatul Mondial din anul 2009, din Croaţia. Selecţionata României va întâlni formaţia similară a Ciprului, pe 3 ianuarie la Oradea şi pe 6 ianuarie la Nicosia, şi Letonia, pe 16 ianuarie la Riga şi pe 20 ianuarie la Oradea. Prima clasată în această grupă se va califica la barajul pentru CM 2009.

0 comentarii: