joi, 24 ianuarie 2008

Spitalele din judeţ au primit bani mai mulţi dar serviciile oferite au fost la fel de proaste


Sanatate



spital-urgenta Preşedintele director general al Casei de Sănătate Suceava, Cristina Iordăchel este nemulţumită de faptul că anul trecut spitalele din judeţ au avut o finanţare foarte bună faţă de anii anteriori însă calitatea serviciilor medicale nu a crescut pe măsura finanţării. Aceasta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că se aşteaptă la o creştere a calităţii serviciilor medicale acordate de spitale anul acesta, pe măsura bugetului foarte bun. „Sper ca acest lucru să se întâmple în 2008, când spitalele primesc un plus de 17% la buget”, a declarat Cristina Iordăchel menţionând că, cele 10 spitale din judeţ primesc anul acesta 116.379.000 lei, faţă de 99.208.000 lei.

Şeful CAS Suceava a afirmat că anul trecut 8 spitale au făcut obiectul unui număr de 18 controale, fiind imputată şi recuperată suma de 274.345 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale spitaliceşti nejustificate în documentele medicale.

Cristina Iordăchel a mai adăugat că furnizorii de servicii medicale spitaliceşti au fost avertizaţi să respecte legislaţia în privinţa înregistrării şi raportării statistice a pacienţilor care primesc servicii medicale în regim de spitalizate continuă şi spitalizare de zi.

Managementul defectuos din cadrul serviciilor spitaliceşti a culminat cu destituirea directorului Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costică Dăscăliuc, interimatul fiind asigurat de directorul medical al unităţii Doina Elena Ganea Motan.

0 comentarii: