marți, 5 februarie 2008

Caravana sănătăţii mintale a debutat la Cîmpulung Moldovenesc



La Câmpulung Moldovenesc a avut loc luni, 4 februarie, prima etapă a „Caravanei sănătăţii mintale”, acţiune derulată de Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului de psihiatrie, în parteneriat cu Fundaţia „Orizonturi” din municipiu, în perioada 4-28 februarie a.c.

Acţiunea, care se va derula consecutiv în 9 localităţi din zonă, se doreşte un program destinat sporirii nivelului de informare a publicului despre sănătatea mintală, tulburări psihice şi tratamentele posibile şi în special combaterii discriminării persoanelor cu probleme de sănătate mintală şi familiilor lor.

Organizatorii au plasat un cort al campaniei în centrul localităţii şi au oferit publicului materiale informative, expoziţii cu produse realizate de beneficiari ai serviciilor de sănătate mintală, iar micuţii care şi-au însoţit părinţii au primit în dar CD-uri cu poveşti reformulate, astfel încât să fie non-stigamtizatoare.

„Este un început, rezultatele se vor vedea la finalul acţiunii. Ce pot să spun deocamdată este că am constatat o deschidere a oamenilor şi o dorinţă de informare. Pe acest fond noi putem clădi, cu multă răbdare, o altă imagine a beneficiarilor serviciilor de sănătate mintală, un prim pas spre normalitate şi acceptare”, ne-a spus preşedintele Fundaţiei „Orizonturi”, preotul Gabriel Grosu. Următoarea etapă a campaniei va avea loc pe 7 februarie, la Sadova.

0 comentarii: