marți, 5 februarie 2008

Secretarul de stat Zvetlana Preoteasa s-a supărat că nu a fost aşteptată la intrare în judeţ



Vizita secretarului de stat din cadru Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Zvetlana Preoteasa, a pornit cu stângul chiar de la intrarea acesteia în judeţul Suceava. Inspectorul Şcolar general Petru Carcalete a declarat că „doamna Preoteasa a refuzat să vină la Inspectoratul Şcolar, pentru a se întâlni cu inspectorii, aşa cum era programat în calendarul întâlnirii, deoarece era supărată că nu a fost aşteptată de nimeni din partea IŞJ la intrarea în judeţ”.
Venită la Suceava pentru a participa la dezbaterea proiectului de lege din educaţie, secretarul de stat Preoteasa nu a avut prea mult timp nici pentru cei peste 200 de directori de şcoli chemaţi la întâlnire. După ce, mai bine de o oră, Zvetlana Preoteasa a prezentat directorilor proiectul de lege, când a venit vremea dezbaterilor ea a refuzat să mai stea în sală şi să asculte părerile dascălilor suceveni. „În sală nu a făcut nimic altceva decât să prezinte proiectul de lege, proiect care era cunoscut de toată lumea. Doamna nu a venit cu nimic nou”, a spus Petru Carcalete.
De asemenea, Petru Carcalete a mai precizat că eforturile depuse de inspectorii şcolari, timp de trei săptămâni, pentru a promova şi a dezbate proiectul de lege au fost pentru Zvetlana Preoteasa, după cum chiar ea a declarat, „nişte idei fluturate”.
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului Cristian Adomniţei a declarat că va veni el la Suceava pentru a organiza o dezbatere cu directorii de şcoli, pe marginea proiectului de lege din educaţie.

0 comentarii: