marți, 5 februarie 2008

Irimie acuză presiuni pentru construirea unui supermarket în curtea spitalului




Preşedintele filialei Suceava a Colegiului Medicilor, dr. Cristian Irimie, a cerut, ieri, public, Consiliului Judeţean, să-şi precizeze clar poziţia în legătură cu construirea unui supermarket în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Irimie a declarat, într-o conferinţă de presă, că are informaţii certe că „se fac presiuni” pentru ca spitalul să-şi dea acordul pentru construirea complexului comercial, deşi Ministerul Sănătăţii, prin Autoritatea de Sănătate Publică Suceava, a dat deja aviz negativ acestui proiect.
„Să-mi explice orice consilier judeţean care este avantajul ridicării unui supermarket în curtea unui spital”, a spus dr. Irimie.
Totodată, acesta a solicitat Consiliului Judeţean Suceava să declare public sumele pe care le-a dat la spital, câţi bani a promis şi nu a dat şi ce sume a alocat unităţii spitaliceşti în bugetul pe 2008, în calitate de proprietar al patrimoniului de la spital.
Încă de anul trecut, reprezentanţi ai companiei care are în proprietate lanţul de hipermarket-uri Plus a făcut o ofertă autorităţilor locale şi judeţene, de a construi un bloc de garsoniere pentru medici la schimb cu concesionarea unei suprafeţe de teren în curtea spitalului pentru a construi un magazin Plus.

0 comentarii: